Multitraumapoli

Bij een multitrauma is er sprake van meerdere en vaak complexe letsels, waarbij meerdere behandelaren betrokken zijn. Patiënten liggen vaak langdurig opgenomen in het ziekenhuis met daarbij soms ook een periode op de Intensive Care. Bij deze patiëntencategorie werken wij nauw samen met de revalidatieartsen van Revalidatiecentrum Roessingh.

Over de Multitraumapoli

In  MST is er een Multitraumapoli. Onze ervaring is dat de meervoudig gewonde patiënt regelmatig ‘door de bomen het bos niet meer ziet’. Dit spreekuur is opgezet om u, uw partner en betrokken zorgverleners meer duidelijkheid te geven over uw herstel en samen hersteldoelen te stellen. Daarom vragen we om uw partner, vriend(in) of familielid mee te nemen naar dit spreekuur.

Tijdens de multitraumapoli wordt u gelijktijdig gezien en onderzocht door meerdere specialisten: een traumachirurg (dr. de Groot of dr. de Wit), een revalidatiearts (dr. Kuijpers of dr. Wagenaar) en een gespecialiseerde fysiotherapeut (Voss). U kunt hierbij denken aan  het testen van het gevoel (de zenuwen), de beweeglijkheid en de spierkracht van de aangedane ledematen of gewrichten. Ook worden eventueel gemaakte röntgenfoto’s besproken. Aan de hand van de bevindingen nemen we het verdere revalidatieplan met u.  Natuurlijk kunt u hierover vragen stellen. Als het nodig is, dan maken we een vervolgafspraak met u op de multitraumapoli of bij één van de medisch specialisten.

Meerdere specialisten bespreken het revalidatieplan
Waar bent u naar op zoek?