Als je op het punt staat te bevallen, wil je de juiste keuzes maken voor jezelf en je baby. Daarbij is het belangrijk dat je goed voorgelicht wordt over allerlei aspecten van de bevalling.

Je bent altijd welkom in het Vrouw Kind Centrum. Of je nu met je eigen verloskundige komt of bij de gynaecoloog: je komt terecht in de veilige omgeving van MST. Als er een reden is om de zorg tijdens de bevalling over te dragen aan de gynaecoloog, dan kan dat gewoon. Er staat 24 uur per dag een team klaar om jouw bevalling te begeleiden.

Neonatologie en Post IC/HC

De afdeling Neonatologie is gespecialiseerd in de verzorging van te vroeg geborenen. Kinderen vanaf 32 weken en 1 kilo hoeven niet naar een intensive care, maar blijven op onze high care. Dat is veel prettiger, want je hoeft dan niet naar Zwolle, Nijmegen of Groningen te reizen. Ook als je kind extra ondersteuning nodig heeft bij de ademhaling kan het vaak in MST blijven. In MST werken drie neonatologen en speciaal opgeleide verpleegkundigen. Samen bieden zij de beste opvang voor kind en ouder.

Gentle sectio

De gentle sectio is een geplande en zo natuurlijk mogelijke keizersnede. In MST voeren wij de keizersnedes op deze manier steeds vaker uit, als dat kan. Medisch gezien verschilt de gentle sectio niet veel van de klassieke methode, maar voor moeder en kind is het veel fijner. Je volgt de geboorte via het doorzichtige operatiedoek, de operatiekamer is warmer en er zijn geen felle lampen. Direct na de geboorte komt je kindje op je borst te liggen; goed voor de hechting en voor het op gang brengen van de borstvoeding.

Een kijkje nemen in het VKC?

Hoe ziet het VKC eruit en welke pijnbestrijding is er? Dat hoor je tijdens de rondleiding. Ook krijg je informatie over de medium care, de afdeling waar je samen kunt verblijven als je kindje nog niet naar huis kan. Elke laatste dinsdag van de maand is er een rondleiding, van 18.30 – 19.30 uur. Langskomen? Stuur een mail met naam, telefoonnummer, uitgerekende datum en de datum waarop je wilt langskomen naar viv@mst.nl.

Lees hier meer over de rondleidingen.

Warme overdracht

Als je kindje er is en alles gaat goed, wil je natuurlijk snel naar huis. Om het vertrek zo ontspannen mogelijk te laten verlopen, kun je gebruik maken van de Warme Overdracht van Naviva. Dat betekent dat de kraamverzorgende naar MST komt en jullie naar huis begeleidt.

  • Goed voorbereid en veilig naar huis
  • De kraamverzorgende is geïnformeerd over de gezondheid van moeder en kind
  • De zorg thuis sluit naadloos aan op de zorg in MST
  • Ontspannen kennismaken met de kraamverzorgende
  • Geen extra kosten

Dit artikel is gepubliceerd in ForYou Magazine, januari 2018.

Waar bent u naar op zoek?