Voor de operatie

De behandelstappen

[mk_steps step=”5″ icon_1=”mk-moon-question-5″ title_1=”Wat is Deep Brain Stimulation?” desc_1=”Wat is DBS en waarom is het nodig?” url_1=”https://mst.nl/p/behandelingen/deep-brain-stimulation/” icon_2=”mk-li-notepad” title_2=”Voor de operatie” desc_2=”Voordat u geopereerd wordt..” url_2=”https://mst.nl/p/behandelingen/deep-brain-stimulation/voor-de-behandeling/” icon_3=”mk-icon-stethoscope” title_3=”Tijdens de operatie” desc_3=”Zo wordt u geopereerd” url_3=”https://mst.nl/p/behandelingen/deep-brain-stimulation/tijdens-de-behandeling/” icon_4=”mk-icon-thumbs-o-up” title_4=”Na de operatie” desc_4=”Leven met een diepe hersenstimulator” url_4=”https://mst.nl/p/behandelingen/deep-brain-stimulation/na-de-behandeling/” icon_5=”mk-li-users” title_5=”Contact en bezoektijden” desc_5=”Bekijk de wachttijden, route en overige informatie” url_5=”https://mst.nl/p/behandelingen/deep-brain-stimulation/contact-route/” el_class=”processbar”]

Voorbereiding

Het is belangrijk dat u een goede algemene gezondheid heeft om de operatie te kunnen ondergaan. Het is goed te beseffen dat het na de operatie vaak enkele maanden kost om de deep brain stimulator goed in te stellen en de medicijnen hierop aan te passen.

Strenge selectie

Het traject rondom een operatie kan te intensief zijn voor iemand. Patiënten moeten een redelijk goede algemene gezondheid hebben om de operatie te kunnen ondergaan, en moeten zich er van bewust zijn dat het na de operatie vaak enkele maanden kost om de deep brain stimulator goed in te stellen en de medicijnen hierop aan te passen. Daarom vindt tevoren een strenge selectie plaats, waarbij zowel door neuroloog, neurochirurg, psychiater, psycholoog en Parkinson-verpleegkundige bekeken wordt of iemand een geschikte kandidaat is voor operatie. Voor deze selectie worden mensen een aantal dagen in het ziekenhuis opgenomen. Uw neuroloog en de Parkinson-verpleegkundige kunnen u informeren of deze vorm van behandeling wellicht een optie voor u is.

Waar bent u naar op zoek?