Instellen

Voordat de bestraling begint, leggen de bestralingsdeskundigen u alles uit. Er is voldoende tijd voor het stellen van vragen.

De bestralingsdeskundigen vragen iedere dag naar uw geboortedatum. U kunt op de monitor, als u dat wilt, uw naam en uw pasfoto controleren.
.

In de bestralingsruimte ziet u ook enkele camera’s. Door middel van deze camera’s zien wij u op de televisiemonitor in de bedieningsruimte en kunnen we u goed in de gaten houden.

U komt op de bestralingstafel te liggen in precies dezelfde houding als tijdens het CT-onderzoek. U wordt altijd geholpen door 2 bestralingsdeskundigen.

Wij zetten het bestralingsmasker weer op uw hoofd.

Wij controleren of het masker goed zit. Inmiddels zijn de gegevens van uw bestralingsplan in de computer geladen. Vervolgens wordt de bestralingstafel op de goede plek onder het bestralingstoestel geschoven.

Het instellen doen we met behulp van laserlijnen, die moeten precies met de viltstiftlijnen op het masker samenvallen.

Alle toestel- en tafelbewegingen worden door de bestralingsdeskundigen uitgevoerd met de pendant, een soort van afstandsbediening.

Wanneer u in de juiste houding ligt en alles goed ingesteld is, gaan mijn collega en ik de bestralingsruimte verlaten. U ligt dus tijdens de bestraling alleen in de bestralingsruimte. Tijdens de bestraling wordt u door de bestralingsdeskundigen in de bedieningsruimte goed in de gaten gehouden met behulp van televisiemonitoren en een intercom.

 

Waar bent u naar op zoek?