In de POP poli bundelen zorgverleners van verschillende disciplines hun krachten om u voor en tijdens uw zwangerschap, bevalling en kraambed te ondersteunen. Daardoor krijgt u de beste specialistische zorg voor u en uw (ongeboren) kind. POP staat voor Psychiatrie, Obstetrie (Verloskunde) en Pediatrie (Kindergeneeskunde).

Wanneer naar de POP poli?

U komt in aanmerking voor de POP poli als u zwanger bent (of zwanger wilt worden) en:

  • psychiatrische klachten heeft of heeft gehad;
  • medicijnen gebruikt tegen psychiatrische klachten (ook wel psychofarmaca genoemd);
  • een vader / moeder / broer / zus heeft met een psychiatrische aandoening;
  • middelen gebruikt tijdens uw zwangerschap, zoals alcohol of drugs;
  • u zich in een complexe psycho-sociale situatie bevindt;
  • jong moeder wordt.

Zorgverleners op de POP poli

Bij het Multi Disciplinair Overleg (MDO) van de POP poli zijn verschillende zorgverleners betrokken. Wie u helpt, hangt af van de klachten. Het team van hulpverleners bestaat uit een gynaecoloog, een Physician Assistant verloskunde, een kinderarts, een psychiater, een ziekenhuisapotheker, een verpleegkundig specialist psychiatrie, een psychiatrisch verpleegkundige, maatschappelijk werkers, een klinisch psycholoog en de betrokken eerstelijns verloskundigen.

Contact en informatie

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Physician Assistants verloskunde Irene Zuijdgeest of Barbara Vos. U kunt hen bereiken via de receptie van MST of per mail: poppoli@mst.nl.

Voor meer informatie over psychiatrie en zwangerschap, kunt u de website van Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap bekijken.

[mk_blog style=”newspaper” column=”1″ image_size=”full” excerpt_length=”100″ exclude_post_format=”” posts=”53368″]
Waar bent u naar op zoek?