Instellen

Voordat de bestraling begint, leggen de bestralingsdeskundigen u alles uit. Er is voldoende tijd voor het stellen van vragen.

De bestralingsdeskundigen vragen u iedere dag naar uw geboortedatum. U kunt op de monitor, als u dat wilt, uw naam en uw pasfoto controleren.

Voor de bestraling is het noodzakelijk dat u weer in precies dezelfde houding op tafel komt te liggen als tijdens het CT-onderzoek. De speciale steunen staan dus weer in precies dezelfde stand. U wordt altijd geholpen door 2 bestralingsdeskundigen. U ligt, net als tijdens het CT-onderzoek, met de knieën en voeten weer in de dezelfde speciale steun.

Het instellen kan beginnen.

De bestralingsdeskundigen zorgen ervoor dat de laserlijnen en de tatoeagepuntjes precies samenvallen. Er zal met u geschoven en gedraaid worden. Probeert u zich zoveel mogelijk te ontspannen.

Alle toestel- en tafelbewegingen worden door de bestralingsdeskundigen uitgevoerd met de pendant, een soort van afstandsbediening.

Wanneer u in de juiste houding ligt en alles goed ingesteld is gaan mijn collega en ik de bestralingsruimte verlaten. U ligt dus tijdens de bestraling alleen in de bestralingsruimte. Tijdens de bestraling wordt u door de bestralingsdeskundigen in de bedieningsruimte goed in de gaten gehouden met behulp van televisiemonitoren en een intercom.

Waar bent u naar op zoek?