Corona check

Op alle locaties van Medisch Spectrum Twente screenen we onze patiënten bij de ingang op coronaklachten zoals hoesten, niezen, keelpijn of koorts. Vul maximaal 24 uur voordat u naar het ziekenhuis komt thuis alvast de vragenlijst in. U krijgt dan direct digitaal een groene of blauwe uitkomst die u bij de ingang van het ziekenhuis aan de screeningsmedewerkers kunt laten zien (uitgeprint of op uw telefoon). U kunt dan sneller door de screening! We vragen u met klem om alleen naar het ziekenhuis te komen.

Wilt u snel door de screening? Vul maximaal 24 uur voordat u naar het ziekenhuis komt thuis de vragenlijst in!

Heeft u vragen over de vragenlijst? Bekijk de veelgestelde vragen.

Heeft u geen smartphone of internet? Dan beantwoordt u de vragen bij de ingang.

Patiënten met een afspraak voor een polikliniekbezoek, functieafdeling of Pre-Operatieve Screening (POS) ontvangen de vragenlijst automatisch bij hun afspraakbrief.

Belangrijk voor bezoekers, begeleiders en leveranciers

Komt u als bezoeker, begeleider of leverancier naar het ziekenhuis? Dan vragen wij u dringend om niet te komen als:

  • U gezondheidsklachten heeft die overeenkomen met coronaklachten, zoals hoesten, niezen, keelpijn of koorts.
  • U momenteel in thuisquarantaine bent. Dit kan zijn omdat u in contact bent geweest met iemand die corona heeft. Of omdat u in een gebied (op vakantie) bent geweest met code oranje of rood (hoogrisico gebied).

Lees de volledige bezoekers- en begeleidersregeling op deze pagina.

Maatregelen van MST inzake corona

Wij hebben diverse voorzorgsmaatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op de speciale corona pagina informeren wij u over het virus, de ontwikkelingen en de maatregelen die wij nemen. Een overzicht van onze achtergrondverhalen, interviews en video’s vindt u op deze overzichtspagina. Voor de meest actuele situatie verwijzen we naar de website van RIVM.

Veelgestelde vragen

U kunt bij de hoofdingang de corona check op papier doen bij één van onze medewerkers.

Dan vragen we u om telefonisch contact op te nemen met de afdeling waar u naar toe moet.

U dient contact op te nemen met de afdeling / polikliniek. De afdeling of polikliniek zal contact opnemen met de hoofdbehandelaar. De hoofdbehandelaar zal nagaan of de afspraak/ behandeling doorgang kan hebben. Daar waar de situatie het toelaat, zal er een nieuwe afspraak worden ingepland. Daar waar de hoofdbehandelaar beslist dat de behandeling door moet gaan, kan u naar MST komen en u melden bij de balie in de centrale hal. Hier krijgt u een medisch mondneusmasker uitgereikt.

U kunt de check voor binnenkomst in het ziekenhuis nogmaals op uw mobiel doen.

Wij vragen u om de digitale check maximaal 24 uur voor uw bezoek aan ons ziekenhuis te doen.

Ja, het is noodzakelijk om de check bij elk bezoek aan ons ziekenhuis te doen.

De digitale check geldt voor iedereen, ook bezoekers en begeleiders.

Bij binnenkomst kunt u een mondkapje halen bij de medewerkers van de receptie.

U kunt de telefoonnummers van de afdelingen vinden op de webpagina van de afdelingen. Hier vindt u een overzicht van alle afdelingen.

QR staat voor ‘Quick Response’, wat ‘snelle reactie’ betekent. Het is een moderne variant van de streepjescode. Een QR-code is een vierkant dat is opgebouwd uit zwarte en witte blokjes. Met een QR-code gaat u op een snelle manier naar een website, in dit geval naar de corona screening van MST. De QR lezer leidt u rechtstreeks naar de goede plek op de website. U kunt de app in de appstore van uw mobiele telefoon of tablet downloaden. U kunt ook via internet naar de digitale corona screening: www.mst.nl/corona-check/

Waar bent u naar op zoek?