Achtergrondverhalen

Om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het coronavirus willen we u naast de ontwikkelingen en maatregelen die wij treffen, ook op de hoogte houden door middel van achtergrondverhalen. Dit is een overzicht van onze artikelen, interviews en video’s.

Help jij ons een handje mee
In het kader van veilige zorg aan patiënten hebben we besloten het handen schudden niet terug te laten komen. In MST maken we gebruik van een gesproken begroeting of afscheid.
Om onze patiënten te beschermen, en om op een veilige manier voldoende (zorg)medewerkers beschikbaar te houden, blijven de meeste coronamaatregelen in MST van kracht.
Een specifiek deel van de patiënten met een ernstige afweerstoornis kan met een 3e vaccinatie een betere bescherming tegen het coronavirus krijgen.
Op donderdag 19 maart werd Bas (43) door zijn vrouw bij het ziekenhuis in Eindhoven afgezet. Hij was ontzettend benauwd en kreeg antibiotica, maar dat hielp niet. Hij werd direct op de corona afdeling geplaatst.
Meneer S. loopt al een week rond met veertig graden koorts. Zelf heeft hij niet het idee dat hij corona heeft, maar uiteindelijk wordt hij op 21 maart toch met de ambulance opgehaald
In april 2020 legt de Enschedese fotograaf Jeroen Nieuwhuis ons ziekenhuis vast. Hier delen wij de verhalen en foto’s uit het boek. Saamhorigheid en trots. Maar ook: onzekerheid en angst.
corona schoonmaak
Tijdens de coronaperiode in het voorjaar zag het werk er voor schoonmaker John Wielheesen heel anders uit. De werkdruk was hoog, kamers moesten gedesinfecteerd worden en hij werkte elke week een keer in de nacht. “Het is geweldig hoe we ons hier als team doorheen gesleept hebben.”
Waar bent u naar op zoek?