Achtergrondverhalen

Om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het coronavirus willen we u naast de ontwikkelingen en maatregelen die wij treffen, ook op de hoogte houden door middel van achtergrondverhalen. Dit is een overzicht van onze artikelen, interviews en video’s.

Een specifiek deel van de patiënten met een ernstige afweerstoornis kan met een 3e vaccinatie een betere bescherming tegen het coronavirus krijgen.
Op donderdag 19 maart werd Bas (43) door zijn vrouw bij het ziekenhuis in Eindhoven afgezet. Hij was ontzettend benauwd en kreeg antibiotica, maar dat hielp niet. Hij werd direct op de corona afdeling geplaatst.
Meneer S. loopt al een week rond met veertig graden koorts. Zelf heeft hij niet het idee dat hij corona heeft, maar uiteindelijk wordt hij op 21 maart toch met de ambulance opgehaald
In april 2020 legt de Enschedese fotograaf Jeroen Nieuwhuis ons ziekenhuis vast. Hier delen wij de verhalen en foto’s uit het boek. Saamhorigheid en trots. Maar ook: onzekerheid en angst.
corona schoonmaak
Tijdens de coronaperiode in het voorjaar zag het werk er voor schoonmaker John Wielheesen heel anders uit. De werkdruk was hoog, kamers moesten gedesinfecteerd worden en hij werkte elke week een keer in de nacht. “Het is geweldig hoe we ons hier als team doorheen gesleept hebben.”
Rick Spanjer en Wim Addink breed
Voor ic-verpleegkundigen Wim Addink en Rick Spanjer waren de afgelopen maanden druk en hectisch, maar ook bijzonder. ‘We zijn trots op hoe we samen deze coronaperiode doorstaan hebben.’
"Als je weer bijkomt heb je geen idee hoe lang je weg bent geweest. Er werd me verteld dat ik door het oog van de naald ben gekropen”, vertelt mevrouw Mom.
Als nierpatiënt komt Frans Oude Egbrink (78 jaar) vaak in het ziekenhuis. Op 21 maart wordt hij gedialyseerd en ineens wordt hij misselijk. Een uur later heeft hij hoge koorts. De dokter wil dat hij getest wordt op het coronavirus. De uitslag is positief.
Waar bent u naar op zoek?