Danouque, operatieassistent in MST en voor Defensie, is naar Noorwegen vertrokken voor een oefening. Ze gaat met ons delen hoe het daar met haar gaat.

“Mijn naam is Danouque en ik ben operatieassistent in Medisch Spectrum Twente Enschede en voor Defensie. Eerder deelde ik mijn ervaringen tijdens mijn buitenlandplaatsing in Curaçao en ik ben te zien geweest in de Medische Publieksacademie Twente over de samenwerking tussen MST en Defensie. Vandaag vertrek ik met Defensie voor een oefening in Noorwegen, en is er een kans dat ik aansluitend op uitzending ga. In deze periode zal ik jullie weer op de hoogte gaan houden van mijn avonturen!”

Danouque voor Defensie naar Noorwegen

“We gaan met 30.000 troepen uit bijna dertig verschillende landen oefenen op het land, de zee en in de lucht”
Danouque

“De oefening heet Cold Response 22 en zal worden uitgevoerd op het marineschip Zr.Ms. Rotterdam. Dat is een amfibisch transportschip dat een combinatie van een vliegveld, haven, parkeergarage, hotel, communicatiecentrum en ziekenhuis vormt. Tijdens de oefening gaan 30.000 troepen uit 27 verschillende landen uit Europa en Noord-Amerika oefenen in koude weersomstandigheden op het land, in de lucht en ter zee. Wij als medisch team zullen vooral gaan oefenen op het transport en de opvang van gewonden. Daarnaast werken we als medisch team met specialisten waar we in het dagelijks leven niet mee werken, dus het is belangrijk om op elkaar ingespeeld te raken zodat je een hoge kwaliteit van zorg kunt leveren.”

“Het schip is op 6 maart al vertrokken richting Noorwegen. Wij worden per vliegtuig ingevlogen. In het vliegtuig en op het schip mogen wij één stuk ruimbagage en handbagage meenemen. In de dagen voor het vertrek ben ik vooral bezig om mijn spullen op orde te maken en ervoor te zorgen dat alles in die twee tassen meegaat; dat is nogal krap. Verder breng ik nog even extra tijd door met mijn familie, vriendinnen en andere dierbaren, omdat het tot nu toe onduidelijk is hoe lang ik wegblijf. Ik heb heel veel zin in de oefening en kijk ernaar uit wat ik allemaal ga mee maken. Het zal een hele ervaring worden, en ik vind het leuk dat ik jullie daar een beetje in mee kan nemen. Jullie horen snel van me!”

Liefs,
Danouque

Samenwerking met Defensie

Lees de verhalen van onze teams op onze Defensiepagina.

“Ik dien hier, net als iedereen, vanuit veiligheidsoverwegingen de gehele dag met een half geladen Glock op de heup rond te lopen, want je weet nooit op welk moment ongewenst bezoek kan proberen binnen te komen en daar kun je maar beter op voorbereid zijn. "
Vaatchirurg Edith gaat de komende drie maanden samen met een aantal collega’s van Medisch Spectrum Twente en andere ziekenhuizen naar Afghanistan voor een bijdrage aan de NAVO missie Resolute Support. Zij neemt u de komende maanden mee in de werkzaamheden en ervaringen van haar en haar teamleden.
Waar bent u naar op zoek?