Last hebben van buikpijn en binnen een uur op de operatietafel liggen. Stephan Veenstra (53) kan erover meepraten. Met een acute galblaasontsteking werd hij vorig jaar opgenomen in Medisch Spectrum Twente. “Als Enschedeër ben ik trots op dit ziekenhuis.”

Stephan Veenstra
Stephan met zijn vrouw Jolanda

Stephan Veenstra kwam in oktober 2018 bij de huisarts op spreekuur met buikpijnklachten. “Mijn huisarts stuurde me direct door naar MST”, vertelt Stephan. “Daar werd duidelijk dat ik een acute galblaasontsteking had. Het was zo onwerkelijk; om kwart over 8 ’s ochtends was ik thuis, een kwartier later bij de huisarts en om 9 uur lag ik onverwachts in het ziekenhuis.”

Operatieteam

Een operatie waarbij de galblaas en galstenen verwijderd worden, was noodzakelijk voor Stephan. “Via de Spoedeisende Hulp kwam ik het ziekenhuis binnen. Vervolgens stond er een heel team op de OK klaar om mij snel te kunnen opereren. Een paar uur na de operatie zat ik alweer rechtop in bed. Het viel me op de kamer op dat de hele dag mensen in- en uitliepen. Best bijzonder.”

Trots op het ziekenhuis waar ik zo snel geholpen ben

Zonder pijn wakker

De dag na de operatie werd Stephan rustig wakker. “Ik had helemaal geen pijn meer”, vertelt hij. “De arts zei toen tegen mij dat ik naar huis mocht als ik me goed voelde. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Ik belde mijn vrouw en een half uur later was ik weer thuis.” Na een week moest Stephan terug komen om de hechtingen te laten verwijderen. “Ook dat ging vlot. Daarna heb ik nergens last meer van gehad.”

Trots

“Het verbaasde me hoe snel alles ging”, gaat Stephan verder. “Binnen 24 uur ben ik aan mijn ontstoken galblaas geopereerd. Heel fijn, want als je pijn hebt wil je daar zo snel mogelijk vanaf. Alles ging zo keurig op tijd, beter kon het eigenlijk niet. Achteraf dacht ik: ik ben zo blij dat ik in Enschede woon, met zo’n mooi ziekenhuis waar de zorg goed is. Als Enschedeër ben ik daar echt trots op.”

Video: Stephan vertelt

Lees meer patiëntverhalen

Waar bent u naar op zoek?