Ervaringen

We willen een aantal mensen zelf laten vertellen wat de geestelijk verzorger voor hen betekend heeft.

Ik stond voor een heel moeilijke keuze waar ik – ook samen met mijn man – niet uit kwam. Toch moest er iets gebeuren. Ik heb er met de geestelijk verzorger over gepraat, omdat ik zelf het gevoel had het niet meer te kunnen overzien. Zo ben ik tot een afweging gekomen die echt bij me past. Ja, ik geloof dat we er zo het beste van maken en gelukkig kan ook mijn man zich er in vinden.

Ik zag haar wel eens zitten, aan het bed van andere patiënten. Ze zaten rustig te praten, soms lachten ze. Laatst wist ik zelf niet meer waar ik het zoeken moest. En toen dacht ik aan haar. Ik weet niet waarom. Zij bleek de geestelijk verzorger te zijn. Nu komt ze ook bij mij langs. Ik ben aan het terugkijken, wat voor leven heb ik eigenlijk gehad? Zij heeft haar oordeel niet meteen klaar, zij luistert.

Het ging slecht met me. Ik had verdriet, omdat ik niet meer kon leven zoals ik wilde en ik wilde daar met iemand over praten. Ik ben heel blij dat mijn arts me toen op de geestelijk verzorger heeft gewezen. De gesprekken met hem hebben me troost en kracht gegeven.

Waar bent u naar op zoek?