Kapel en Stiltecentrum

Het nieuwe ziekenhuis is ontworpen vanuit de gedachte van ‘Healing Environment’: ruimtelijkheid, licht, kleurstelling en inrichting vormen samen elementen die patiënten en hun familie ondersteunen bij het proces van genezing en verwerking van de eigen situatie.

Voor activiteiten en kerkdiensten kunt u kijken op de pagina ‘Wat doen wij?’. Het actuele maandprogramma vindt u in de Kapel en in de agenda op de homepage van de site van MST.

Kapel / Stiltecentrum

(route HO2)
Mocht u even op adem willen komen, behoefte hebben aan stilte of gebed, dan kunt u hier terecht. De ruimte is centraal gelegen in het ziekenhuis aan het Koningsplein in Enschede, nabij het bezoekersrestaurant. Er ligt een schrift waar u uw gedachten, vragen en gebeden kunt opschrijven en er is gelegenheid om een kaars op te steken. Er ligt een brochure over de architectuur en de kunstelementen voor geïnteresseerden.

Islamitische gebedsruimte

(route HO1)
De gebedsruimte heeft een onderscheiden ingang voor vrouwen en mannen met de mogelijkheid tot ritueel wassen. Er zijn gebedsmatjes en Korans aanwezig. U vindt de Islamitische gebedsruimte nabij het bezoekersrestaurant.

Waar bent u naar op zoek?