Alles wat u moet weten voor een (eerste) afspraak

Op de polikliniek Reumatologie en Klinische Immunologie van het MST kunnen mensen met een reumatische aandoening terecht voor een afspraak bij de reumatoloog. Er zijn 6 reumatologen die spreekuur houden.

Hoe maakt u een afspraak?

Als patiënt kunt u een doorverwijzing krijgen van de huisarts of een andere medisch specialist. Alle nieuwe patiënten kunnen telefonisch of online een afspraak maken voor een eerste afspraak. Online afspraken kunnen worden gemaakt via deze link.

Eerste afspraak

Wanneer u voor een eerste bezoek komt, dan moet u zich melden bij de balie. Voor of na uw afspraak bij de reumatoloog wordt onderzoek verricht door de doktersassistent. Dit onderzoek kan bestaan uit het meten van uw lengte en gewicht, bloeddruk en/of uw ziekteactiviteit. Tijdens het eerste consult onderzoekt de reumatoloog de aandoening en stelt een diagnose. Eventueel wordt wat bloed afgenomen voor bloedonderzoek. Samen met u wordt de verdere behandeling besproken. Vergeet ook niet om uw exacte medicatie mee te nemen. Het eerste bezoek duurt gemiddeld een half uur.

Controleafspraak

Komt u voor een controleafspraak, dan mag u zich tevens even melden bij de balie waarna u plaats kunt nemen in de wachtkamer. Bij controleafspraken duurt een consult gemiddeld een kwartier. Na het consult geeft de arts aan of en zo ja op welke termijn een vervolgafspraak nodig is. Deze vervolgafspraak wordt direct door een baliemedewerker in overleg met u gemaakt. In bepaalde gevallen is het ook mogelijk afspraken telefonisch of via Beeldbellen te laten plaats vinden. Overleg dit met uw zorgverlener.

Afspraak verzetten of afzeggen

Mocht u onverwacht niet in staat zijn om naar de afspraak te komen, dan wordt u verzocht dit zo spoedig mogelijk door te geven aan de polikliniek Reumatologie en Klinische Immunologie.

Waar bent u naar op zoek?