Stomaspreekuur urologie

Dit is een speciaal spreekuur voor mensen met die een blaasvervangende operatie moeten ondergaan of al ondergaan hebben. De stomaverpleegkundige organiseert dit spreekuur; zij is gespecialiseerd in stomazorg. Als met uw uroloog is besproken dat u een blaasvervangende operatie moet ondergaan, wordt er een afspraak voor u gemaakt voor een eerste gesprek. Tijdens dit gesprek vertelt de stomaverpleegkundige wat u kan verwachten voor, tijdens en na deze operatie.

Leven met een stoma

Als u een stoma krijgt, verandert uw leven ingrijpend. Duidelijke voorlichting, een goede voorbereiding en begeleiding na de operatie ondersteunen het verwerkingsproces. Uw lichaam verandert en u heeft een ziekte of beperking meegemaakt waardoor de stoma nodig is. Dit leidt tot een verwerkingsproces. Daarnaast krijgt u te maken met de praktische gevolgen van de stoma, bijvoorbeeld de verzorging van de stoma en de invloed op uw werk, vrije tijd en privé-leven. De stomaverpleegkundige is uw vaste aanspreekpunt voor dit soort zaken. Niet alleen vóór de operatie waarbij u een stoma krijgt, maar ook zeker daarna.

Uw stomaverpleegkundige

  • heeft een voorbereidend gesprek met u voordat u wordt geopereerd;
  • komt bij u langs als u na de operatie op de afdeling ligt;
  • ziet u tijdens de controleafspraken;
  • houdt spreekuur voor u, uw partner en/of familie;
  • is telefonisch bereikbaar voor informatie en advies.

Als u een stoma heeft gekregen ten gevolge van een blaaskanker, dan heeft u ook een afspraak met de oncologieverpleegkundige.

Vragen?

Heeft u vragen rond uw stoma? Neem dan gerust contact op of maak een afspraak op onze polikliniek. Onze stomaverpleegkundigen helpen u graag!

2 stomaverpleegkundigen van MST
De stomaverpleegkundigen
Waar bent u naar op zoek?