Team Curaçao: Een fantastische ervaring

Onze tijd op Curaçao zit er alweer op en de weken zijn voorbij gevlogen. Het was ontzettend leerzaam om eens werkervaring op te doen in een ander ziekenhuis. Dat dit ziekenhuis zich dan ook nog eens op Curaçao bevindt was fantastisch! Vanuit Defensie wordt er gekeken naar werkervaringsplekken waar je te maken hebt met andere faciliteiten dan we in Nederland gewend zijn in de zorg. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de omstandigheden waarin je gaat werken. Op Curaçao moet je bijvoorbeeld omgaan met hete temperaturen, waar je soms ook mee te maken krijgt tijdens een uitzending.

Dankbaar

In mijn vorige bericht heb ik ook al aangegeven dat het Curaçaos Medisch Centrum enorm afhankelijk is van de materialen die worden geleverd uit verschillende landen. Helaas zijn soms niet de juiste materialen aanwezig om de gewenste zorg te leveren. Daardoor moet je op een creatieve manier oplossingen bedenken. Ik ben me gaan realiseren dat we echt dankbaar moeten zijn voor alle mogelijkheden in het Nederlandse zorgsysteem, en dat we hierdoor ook goede zorg kunnen leveren. Natuurlijk hebben we in Nederland ook wel eens te maken met leveringsproblemen, neem bijvoorbeeld het tekort aan mondmaskers tijdens de eerste golf van de COVID-crisis. Op Curaçao kampen we met alledaagse materialen die soms niet aanwezig zijn.

“Ik heb echt een fantastische tijd gehad en ben zeker een ervaring rijker.”

Danouque

Coronatest

Voordat we terugvlogen naar Nederland moesten we een PCR-test (een coronatest) doen op Curaçao. De teststraat bevindt zich in de gedetineerden ingang van het ziekenhuis. Het was wel een gekke gewaarwording om met een hele rij auto’s voor zo’n gigantisch beveiligde deur te staan voordat we naar binnen mochten. Ze lieten telkens 2 auto’s door, waarna binnen de coronatest werd afgenomen.

Afsluiter

We hebben onze buitenlandplaatsing op Curaçao met onze groep afgesloten door te gaan BBQ ’en op een fantastische locatie. Vlak bij zee, maar op een zeer rustige plek waar verder weinig mensen kwamen. Twee heren uit onze groep zijn heel de dag in de keuken bezig geweest om voor ‘s avonds een fantastisch menu voor te bereiden. Het was een hele gezellige afsluiter van een mooie tijd op Curaçao.

Fantastische tijd

Gelukkig was iedereen negatief getest op corona en konden we weer met zijn allen terug naar Nederland. Via deze weg wil ik de mensen in het Curaçaos Medisch Centrum nogmaals heel erg bedanken voor hun gastvrijheid! Ik weet dat ze mijn berichtjes hebben gevolgd en dit bericht waarschijnlijk ook zullen lezen. Ik heb echt een fantastische tijd gehad en ben zeker een ervaring rijker. Ook wil ik iedereen bedanken die de afgelopen tijd mijn berichten heeft gevolgd. Ik hoop snel weer iets voor Defensie te kunnen betekenen en dat ik jullie via deze weg dan weer op de hoogte kan houden.

Tot snel! Danouque.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Samenwerking met Defensie

Lees meer over de samenwerking met Defensie en volgt u de verhalen van onze teams in Curaçao en Afghanistan op onze Defensie pagina.

Peter Defensie
Het moment dat… “ik een gewonde baby van twaalf dagen oud in mijn handen had...
Gerard Defensie
"Het moment dat… Iemand met een steen door zijn oog binnenkomt, dan begint de adrenaline te stromen."
Goof Molkenboer
"Het moment dat… een tienjarig jochie die in zijn hoofd was geschoten binnenkwam, dat zal me altijd bijblijven..."
Waar bent u naar op zoek?