Tremorregistratie

Een tremor is een ritmische beweging (beven/trillen) van brijvoorbeelden arm of been, die niet of nauwelijks te onderdrukken valt. Er zijn verschillende soorten tremoren.
Meestal kan de neuroloog op basis van het lichamelijk onderzoek al voldoende vaststellen om wat voor tremor het gaat.
In moeilijke gevallen kan het echter nodig zijn, nauwkeurig te meten onder welke omstandigheden de tremor optreedt, hoe snel de tremor is en hoe groot de bewegingsuitslag is. Dit onderzoek heet tremor registratie.

Tijdens een tremor registratie worden meerdere sensoren op de armen en/of benen geplakt. Deze sensoren meten de bewegingsuitslag,de frequentie van de tremor ende spieractiviteit van mogelijk betrokken spieren. De laborant zal u vragen verschillende houdingen aan te nemen en bewegingen uit te voeren met armen/of benen. Zo kan gekeken worden op welke momenten de tremor het ergst is. Ook kunt u zelf aangeven wanneer volgens u de tremor wordt uitgelokt.
In sommige gevallen wordt ook de hersenactiviteit gemeten samen met spieractiviteit. Kijk voor meer informatie hierover bij het EEG onderzoek.
Vaak zal tijdens de tremor registratie een video gemaakt worden, zodat achteraf de klinisch neurofysiologie kan zien welke bewegingen u gemaakt heeft.Een tremor registratie is pijnloos.

Voor meer info zie folders.

Waar bent u naar op zoek?