Slokdarmkanker

 

 

Slokdarmkanker is een zeldzame vorm van kanker. Zodra slokdarmkanker is vastgesteld is verder onderzoek nodig om te bepalen hoe ver de ziekte is uitgebreid en of er uitzaaiingen zijn. Dit wordt het vaststellen van het stadium genoemd. De behandeling is namelijk voor een groot deel afhankelijk van het stadium van de kanker.

Om de kwaliteit van de slokdarmchirurgie te garanderen heeft het MST met de omliggende ziekenhuizen afspraken gemaakt. Patiënten uit Twente, Hardenberg, Ommen Coevorden e.o. en een deel van Salland en Achterhoek worden verwezen naar ZGT voor chirurgische behandeling van deze specifieke vorm van kanker. Dr. P. Steenvoorde, oncologisch chirurg uit het MST participeert in het chirurgen team van het ZGT voor deze ingrepen. (in totaal 3 chirurgen). Patiënten met slokdarmcarcinoom worden alle besproken in het Multidisciplinair overleg (MDO) waarbij een van deze chirurgen van het het team aanwezig is.

Naar aanleiding van de uitslag van het MDO zult u, indien mogelijk worden verwezen voor chirurgische behandeling naar het ZGT. Patienten met slokdarmkanker, krijgen vaak een voorbehandeling met radiotherapie en/of chemotherapie. Als u in aanmerking komt voor radiotherapie vindt dat plaats in het MST en u wordt zo mogelijk ook verwezen verwezen naar de internist-oncoloog voor chemotherapie (in eigen ziekenhuis). Meer over slokdarmkanker en behandeling vindt u op dewebsite van het ZGT.

Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met uw specialist of de polikliniek Chirurgie in het MST.

Waar bent u naar op zoek?