Instellen

De bestralingsdeskundige zet de hoofd- en armsteunen weer in de juiste positie.

De bestralingsdeskundigen vragen iedere dag naar uw geboortedatum. U kunt op de monitor, als u dat wilt, uw naam en uw pasfoto controleren.

Voordat de bestraling begint, leggen de bestralingsdeskundigen u alles uit. Er is voldoende tijd voor het stellen van vragen. Op de foto ziet u de camera waarmee we u tijdens de bestraling vanuit de bedieningsruimte in de gaten houden.

De armen worden in de speciale steunen gelegd. We kunnen beginnen met instellen.

U komt op de bestralingstafel te liggen in precies dezelfde houding als tijdens het CT-onderzoek. U wordt altijd geholpen door 2 bestralingsdeskundigen.
De bestralingsdeskundigen zorgen ervoor dat de laserlijnen en de tatoeagepuntjes precies samenvallen. Er zal met u geschoven en gedraaid worden. Probeert u zich zoveel mogelijk te ontspannen.

Alle toestel- en tafelbewegingen worden door de bestralingsdeskundigen uitgevoerd met de pendant, een soort van afstandsbediening.

Wanneer u in de juiste houding ligt en alles goed ingesteld is, gaan mijn collega en ik de bestralingsruimte verlaten. U ligt dus tijdens de bestraling alleen in de bestralingsruimte. Tijdens de bestraling wordt u door de bestralingsdeskundigen in de bedieningsruimte goed in de gaten gehouden met behulp van televisiemonitoren en een intercom.