Zorgverleners kinderdiabetes

Het kinderdiabetesteam biedt specialistische zorg aan kinderen en tieners/jongeren met diabetes.

Jijzelf hebt of uw kind heeft diabetes mellitus. Tijdens de ziekenhuisopname komt er veel op jullie af. We hebben op deze site enkele praktische zaken op een rijtje gezet, zodat alle informatie thuis nog eens rustig nagelezen kan worden.

Na de opname in het ziekenhuis wordt er een afspraak gemaakt bij het kinderdiabetesteam. De eerstkomende weken is er regelmatig contact met de kinderdiabetesverpleegkundige. Tijdens deze contacten leren zij jullie wat diabetes mellitus inhoud en hoe de behandeling voor jou of uw kind eruitziet. Meerdere keren per dag zal de bloedglucosewaarden bepaald moeten worden en zal insuline nodig zijn. Dit kan via spuiten met een insulinepen of via een insulinepomp. Deze vaardigheden zijn tijdens de ziekenhuisopname aangeleerd en worden door de kinderdiabetesverpleegkundige verder begeleid. De diëtist zal vooral uitleg geven over de invloed van voeding op de bloedglucosewaarde en het rekenen met koolhydraten. Ook zal zij helpen met het opstellen van een voorbeeld dagmenu. Voor vragen over voeding kunnen jullie altijd bij haar terecht.

Als deze beginfase voorbij is, blijf je of blijft uw kind bij het diabetesteam onder behandeling. Jullie worden dan regelmatig terugverwacht voor controle.

Waar bent u naar op zoek?