Neurochirurgie

De neurochirurgie is de operatieve behandeltak van de neurologie en houdt zich bezig met operaties bij aandoeningen aan hersenen, ruggenmerg, zenuwen en de wervelkolom. De afdeling neurochirurgie bestaat uit 6 neurochirurgen. Zij worden ondersteund door physician assistants en verpleegkundig specialisten. In het Medisch Spectrum Twente zijn wij gespecialiseerd in:

  • Complexe wervelkolom chirurgie
  • Oncologische (hersen) chirurgie
  • Schedelbasis tumoren
  • Functionele neurochirurgie bij Parkinson en chronische pijn

De neurochirurgie in het MST heeft een regionale en landelijke functie. Met omliggende ziekenhuizen in Twente en de achterhoek hebben we samenwerkingsverbanden. Patiënten met hersen- en wervelkolom aandoeningen worden vanuit omliggende ziekenhuizen naar ons verwezen voor een operatie. Op het gebied van functionele neurochirurgie worden vanuit het gehele land patiënten naar ons verwezen in verband met chronische pijn, epilepsie en M. Parkinson.

MST is continu aan het verbeteren en maakt gebruik van de nieuwste innovaties in het belang van de patiënt. Wilt u meer weten dan verwijzen wij u naar de website van de Nederlandse Vereniging Van Neurochirurgen.

Waar bent u naar op zoek?