Wachttijden Neurocentrum

Wanneer wordt u geholpen in Medisch Spectrum Twente?
Wij willen u graag zo snel mogelijk helpen. De wachttijden in Medisch Spectrum Twente vallen in de meeste gevallen ruimschoots binnen de normen die door de overheid zijn gesteld. Toch is enige wachttijd niet altijd te voorkomen. Wij doen er uiteraard alles aan om deze zo kort mogelijk te houden. Om u een idee te geven van de wachttijd publiceren wij elke maand een indicatie zodat u bij het maken van een afspraak weet wat u kunt verwachten. Dit zijn de algemene en gemiddelde cijfers van dit specialisme.

Geactualiseerd: klik hier voor de datum waarop de wachttijden geactualiseerd zijn.

Wachttijden polikliniek

Polikliniek Toegangstijd eerste consult polikliniek (dagen)
Enschede Oldenzaal Haaksbergen Opmerkingen
Neurochirurgie 14 Afhankelijk van uitvoerend specialist
Neurologie algemeen 7 28 28
Tia poli 0
Spoed poli 0
Hernia poli 7 28
Oncologie poli 7
Poli kinderneurologie 28

Wachttijden behandelingen (na bezoek aan polikliniek)

Behandeling Wachttijd (in dagen) Opmerkingen
Neurolyse perifere zenuw, waaronder carpaal tunnel syndroom 28
Plaatsen epiduraal elektrode voor ruggenmergstimulator Onvoldoende waarnemingen beschikbaar
Hernia (HNP) / Kanaalstenose operatie 40 Afhankelijk van uitvoerend specialist
Deep Brain Stimulation (DBS) 120 Wachttijd vanaf het eerste polibezoek bij de neuroloog tot de daadwerkelijke operatie. In de tussentijd krijgt u een DBS screening en heeft u meerdere contactmomenten met de betrokken specialisten.

Toelichting termen

Toegangstijd polikliniek

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan op de polikliniek.

Wachttijd behandeling

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat de patiënt van de behandelend arts de indicatie voor een medische behandeling krijgt tot het moment van opname of operatie.

Wachttijd diagnostiek

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat de patiënt van buiten de instelling een afspraak maakt voor het gebruik van een diagnostische techniek (bijvoorbeeld MRI) tot het moment van toepassing van de diagnostiek.

Gemiddelde wachttijden

Op deze website staan gemiddelde wachttijden voor de behandelingen en de 3e beschikbare plek bij de poliklinieken vermeld (volgens de regels van de Nederlandse Zorgautoriteit). Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens.

Wachttijden optellen

Bij een behandeling of bij diagnostiek moet u de wachttijd polikliniek optellen bij de wachttijd voor behandeling of diagnostiek. Als u van een ander ziekenhuis komt, moet u voor behandeling of diagnostiek eerst de polikliniek bezoeken.

Wachttijden

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm), bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Waar bent u naar op zoek?