Groepsprogramma oncologie: omgaan met stress, vermoeidheid en pijn

U bent geconfronteerd met diagnose kanker en heeft hier een behandeling voor ondergaan. Wanneer dit traject (bijna) is afgerond kunt u de draad van uw leven weer oppakken. In de praktijk echter valt dit niet altijd mee. Vaak horen we van patiënten: “ik zou blij moeten zijn, maar het valt me zo tegen”. Misschien wilt u van alles doen, maar gaat dit lichamelijk niet, voelt u zich onzeker over de toekomst of heeft u nog niet veel zin er weer op uit te gaan. Misschien merkt u dat uw omgeving ‘gewoon weer verder gaat’ terwijl er voor u veel veranderd is.

Het programma

Wij bieden u een groepsprogramma aan waarin u leert om te gaan met de stress, vermoeidheid, pijn en emoties die bij kanker kunnen voorkomen. U krijgt informatie, er is ruimte voor uitwisseling van ervaringen, oefening, bewustwording en praktische vaardigheden.

Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten met 6-10 deelnemers. Voor een van de bijeenkomsten wordt uw partner of iemand anders die u na staat uitgenodigd. Een bijeenkomst duurt tweeënhalf uur, inclusief pauze.

Interesse en aanmelden

Mocht u geïnteresseerd zijn in dit programma of iemand kennen voor wie het geschikt zou zijn, dan kunt u uw (verpleegkundig) specialist vragen om een verwijzing. In een kennismakingsgesprek wordt met u bekeken of dit programma iets voor u is. Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet contact op te nemen via 053-4872830.

Waar bent u naar op zoek?