Laboratorium Apotheek – Bloedspiegels en Toxicologie

Het Klinisch Farmaceutisch Laboratorium is een onderdeel van de ziekenhuisapotheek. Op het laboratorium van de apotheek worden geneesmiddelen bepaald in biologisch materiaal, zoals bloed en urine. Daarnaast wordt er ook toxicologisch geneesmiddelenonderzoek en drugsonderzoek uitgevoerd. Bekijk hier de geneesmiddelenspiegels.

Individuele instelling en begeleiding van farmacotherapie wordt in veel gevallen ondersteund met klinisch farmaceutische bepalingen. Het laboratorium bepaalt dan de concentratie van geneesmiddelen in het bloed en de ziekenhuisapotheker geeft indien nodig doseeradvies voor geneesmiddelen met een smalle therapeutische breedte. Bij (het vermoeden van) vergiftigingen met geneesmiddelen, drugs of andere lichaamsvreemde stoffen kan toxicologisch onderzoek worden verricht. De ziekenhuisapotheker geeft dan een behandeladvies.

Meer informatie

ISO 15189 accreditatie voor Klinisch Farmaceutisch Laboratorium

Contactgegevens

  • Laboratorium apotheek, Tel: 053 4873141
  • Mailadres Laboratorium Apotheek, Lab.apotheek@mst.nl
  • Dienstdoende ziekenhuisapotheker (buiten kantooruren): via de receptie MST, Tel: 053 4872000

Medisch Spectrum Twente
Laboratorium apotheek
Koningsplein 1
7512 KZ Enschede

Openingstijden

Het laboratorium van de apotheek is van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 16:30 uur geopend.

Buiten kantooruren, in de weekenden en op feestdagen heeft een analist van het laboratorium bereikbaarheidsdienst. De dienstdoende analist wordt, indien van toepassing, opgeroepen via de dienstdoende apotheker.

Waar bent u naar op zoek?