De uitslaapkamer

Na de operatie gaat u naar de uitslaapkamer, ook wel verkoeverkamer genoemd. Op de verkoeverkamer wordt erop toegezien dat u de periode direct na de operatie prettig en stabiel doorloopt.

U blijft hier nog steeds aangesloten op de bewakingsapparatuur. Soms zit er nog een slangetje in uw neus om u wat extra zuurstof toe te dienen. Het kan ook gebeuren dat u een maagsonde heeft om uw maag te ontlasten, deze komt dan via uw neus naar buiten.

De bewaking, behandeling en verzorging vindt plaats door verkoeververpleegkundigen. De anesthesiologen hebben hier de eindverantwoording. De anesthesioloog die u behandeld heeft kan u hier nog in de gaten houden. Hier wordt er ook op toegezien dat u goede pijnstilling heeft voordat u naar de afdeling teruggaat.

Over het algemeen bent u vrij snel wakker. Als alles stabiel is mag u na een bepaalde tijd (minimaal 30 minuten) terug naar de verpleegafdeling.

U kunt hier meer lezen over pijnbestrijding na de operatie.

PACU – IC

Na grote operaties of indien het door uw medische conditie nodig is, gaat u na de operatie naar de PACU (Post Anesthesia Care Unit) of naar de IC (Intensive Care).

Waar bent u naar op zoek?