Holding

Van de verpleegafdeling waar u bent opgenomen wordt u naar het operatiekamer-complex gebracht. U wordt ontvangen in de “holding”, waar enkele voorbereidende handelingen plaatsvinden. De holding is en wachtruimte, bedoeld om ervoor te zorgen dat u op tijd in de operatiekamer bent.

U krijgt naast een infuus, en vaak wat antibiotica, enkele plakkers op uw borst (hartslag) en een klemmetje op uw vinger (zuurstofgehalte). Ook wordt de bloeddruk en temperatuur gemeten. Diverse gegevens worden gecontroleerd en indien nodig wordt de plaatselijke verdoving gezet. Ook krijgt u een mutsje op. Na dit alles wacht u hier rustig tot u wordt opgehaald en naar de operatiekamer wordt gebracht.

Veiligheidscheck
Binnen het operatiekamercomplex zal regelmatig gevraagd worden naar uw naam, geboortedatum en de ingreep die u moet ondergaan.  Ook wordt uw polsbandje hierbij gecontroleerd. Deze check maakt deel uit van een veiligheidsprocedure ter voorbereiding op uw operatie. Het kan als vervelend ervaren worden.

Naar de operatiekamer
De anesthesioloog of anesthesiemedewerker die u tijdens de operatie begeleidt en bewaakt haalt u op uit de holding. Nadat er met de holdingverpleegkundige een gegevensoverdracht heeft plaatsgevonden en een veiligheidscheck is uitgevoerd, wordt u naar de operatiekamer gereden.

Waar bent u naar op zoek?