Wachttijden Orthopedie

Wanneer wordt u geholpen in Medisch Spectrum Twente?
Het is drukker dan normaal in ons ziekenhuis. Hierdoor kan het voorkomen dat u langer moet wachten voor uw afspraak of behandeling. Soms kan het ook voorkomen dat wij niet-urgente ingrepen moeten uitstellen. Wij vinden het heel vervelend om deze maatregelen te moeten nemen en hopen op uw begrip.
Voor spoedzorg en zorg die echt niet kan wachten, kunt u altijd bij ons terecht.

Als uw afspraak, operatie of behandeling niet doorgaat, wordt u persoonlijk geïnformeerd door MST. Als u niet bent gebeld, gaat uw afspraak vooralsnog gewoon door. Wij verzoeken u om ons niet zelf te bellen over uw afspraak. Zo blijven wij telefonisch goed bereikbaar.

Als er wachttijden bekend zijn publiceren wij deze hieronder, zodat u bij het maken van een afspraak weet wat u gemiddeld kunt verwachten.

Wachttijden polikliniek

Polikliniek Toegangstijd eerste consult polikliniek (dagen)
Enschede Oldenzaal Haaksbergen Opmerkingen
Orthopedie algemeen 9 22 14 Afhankelijk van de arts die spreekuur draait op de buitenpolikliniek
Knieklachten /KIP spreekuur 26
Schouderspreekuur 21
Specialistisch spreekuur kinder-orthopedie 19 < 40
Sportgeneeskundig spreekuur 23

Meniscus en/of kniebanden operatie

Wachttijden behandelingen

Behandeling Wachttijd (in dagen) Opmerkingen
Totale heupprothese 6 – 12 weken
Totale heupprothese (t.b.v. revalidatie in Bad Boekelo) 8 – 14 weken
Kijkoperatie knie 4 – 6 weken
Totale knieprothese 6 – 12 weken
Totale knieprothese (t.b.v. revalidatie in Bad Boekelo) 8 – 14 weken
Schouderoperatie 4 – 12 weken
Meniscus en/of kniebanden operatie 4 – 8 weken
Cuff repair, stabilisatie 6 – 8 weken
Voorste kruisband 6 – 8 weken
Hallux valgus, hamerteen, artrodese enkel 4 – 8 weken

Toelichting termen

Toegangstijd polikliniek

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat een patiënt een afspraak maakt voor de polikliniek tot het moment dat de patiënt terecht kan op de polikliniek.

Wachttijd behandeling

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat de patiënt van de behandelend arts de indicatie voor een medische behandeling krijgt tot het moment van opname of operatie.

Wachttijd diagnostiek

Het aantal dagen (7 dagen = 1 week) tussen het moment dat de patiënt van buiten de instelling een afspraak maakt voor het gebruik van een diagnostische techniek (bijvoorbeeld MRI) tot het moment van toepassing van de diagnostiek.

Gemiddelde wachttijden

Op deze website staan gemiddelde wachttijden voor de behandelingen en de 3e beschikbare plek bij de poliklinieken vermeld (volgens de regels van de Nederlandse Zorgautoriteit). Afhankelijk van de behandelend specialist kunnen de tijden langer of korter zijn. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze wachtlijstgegevens.

Wachttijden optellen

Bij een behandeling of bij diagnostiek moet u de wachttijd polikliniek optellen bij de wachttijd voor behandeling of diagnostiek. Als u van een ander ziekenhuis komt, moet u voor behandeling of diagnostiek eerst de polikliniek bezoeken.

Wachttijden

Als u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm), bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Waar bent u naar op zoek?