De missie van het Oncologisch Centrum is:
“Het in samenwerking met partners leveren van effectieve, complexe en excellente oncologische zorg die voor alle patiënten in de regio bereikbaar is”.

De behandeling van patiënten met kanker is een proces waarbij veel verschillende zorgprofessionals betrokken zijn. Deze zorgprofessionals werken vaak binnen een eigen specialisme, maar werken samen met andere specialismen, waarbij goede communicatie, overdracht, dossiervoering en bewaking van de voortgang noodzakelijk is.

Tevens dient de oncologische zorg te voldoen aan landelijke richtlijnen en kwaliteitsnormen, welke op onderdelen veranderingen in de organisatie en soms de locatie van de behandeling, tot gevolg hebben. Vooral bij behandelingen die ingewikkeld zijn en minder vaak voorkomen, heeft Medisch Spectrum Twente de samenwerking gezocht met omringende ziekenhuizen waarbij de beste specialisten van deze ziekenhuizen in teamverband samenwerken om deze behandeling in Twente te kunnen blijven bieden. Het kan daarbij voorkomen dat de operatieve ingreep in een ander ziekenhuis plaatsvindt, dan het ziekenhuis waar de onderzoeken en de nabehandelingen worden gedaan.

Het Oncologisch Centrum is een samenwerkingsverband tussen diverse specialismen en zorgprofessionals die zich, zowel binnen het Medisch Spectrum Twente als in ziekenhuizen in de regio, organiseren om de behandeling van kankerpatiënten optimaal en volgens de landelijke richtlijnen te laten verlopen. Een voorbeeld hiervan is dat patiënten voor oncologische lever- en alvleesklierchirurgie alleen nog bij Medisch Spectrum Twente terecht kunnen. Patiënten kunnen voor de onderzoeken en nabehandeling / controles in het (‘eigen’) verwijzende ziekenhuis terecht. Radiotherapie is in Twente alleen in Medisch Spectrum Twente mogelijk.

Samenwerking met de beste specialisten

In Oncologisch Centrum MST werken wij samen met de beste specialisten in Nederland voor de beste zorg bij kanker:

Wetenschappelijk onderzoek

In Oncologisch Centrum MST doen wij landelijk en internationaal wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met vooraanstaande kennisinstituten:

Waar bent u naar op zoek?