Wetenschappelijk onderzoek
In ons topklinische ziekenhuis zijn zorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek nauw met elkaar verbonden. Onze artsen en professionals zijn continu op zoek naar nieuwe kennis over ziekten en aandoeningen en betere methoden voor diagnostiek en behandeling, om u de meest optimale zorg te bieden. Wetenschappelijk onderzoek is daarom voor ons van groot belang.

Voor meer informatie zie website MST-wetenschap en MST.

Soorten oncologisch onderzoek
In MST doen we ook veel onderzoek naar diagnostiek en behandeling van oncologische zorg. Dit gebeurt altijd in samenwerking met vooraanstaande kennisinstituten, zowel binnen Nederland, als internationaal.

Wij voeren vooral fase 2 en fase 3 onderzoeken uit. In een fase 2 onderzoek testen wij of een bepaald type kanker reageert op een nieuwe behandeling. Daarbij bekijken wij of de behandeling ervoor zorgt dat de kankercellen verdwijnen of minder snel groeien. In een fase 3 onderzoek vergelijken wij het effect van de nieuwe behandeling met reguliere middelen. Werkt de nieuwe behandeling goed en veilig, dan kan het voor alle patiënten worden gebruikt.

 Meedoen aan onderzoek
Wanneer u kunt meewerken aan een onderzoek, dan hoort u dit van uw arts. Uw arts informeert u over het onderzoek en geeft u schriftelijke informatie mee. Vaak krijgt u ook een informatiegesprek met een gespecialiseerd verpleegkundige. Wij bespreken met u de voor- en nadelen van het onderzoek, hoe het onderzoek in zijn werk gaat, de gevolgen, de bijwerkingen en de extra belasting die het onderzoek heeft. Deelname aan onderzoek is geheel vrijwillig.

Wilt u weten welke onderzoeken er op dit moment in Nederland lopen, voor het soort kanker dat u heeft, bezoek dan de website onderzoekbijkanker.nl

Waar bent u naar op zoek?