Bij deze publiceren we het jaarverslag 2022 over de oncologische zorg in MST. In dit jaarverslag laten we zien hoe we de oncologische zorg binnen MST samen met de omliggende partners in 2022 hebben georganiseerd.
Joyce Berger en Leonie Mekenkamp RON
De beste (oncologische) zorg voor patiënten met kanker behouden in onze regio. Dat is de inzet van de samenwerking van MST (Enschede), Saxenburgh (Hardenberg), ZGT (Hengelo/Almelo) en SKB (Winterswijk).
In totaal 65 ziekenhuizen in Nederland doen 13 en 14 maart mee aan het onderzoek naar de reisbereidheid van patiënten met kanker onder behandeling van een internist-oncoloog.
In een korte tijd (Flash) neemt een grote groep onderzoekers/deelnemers (Mob) deel aan een studie, om zo snel data te kunnen verzamelen.
Wist je dat 1 op de 3 Nederlanders krijgt te maken met kanker, een ziekte die veel impact heeft op patiënten en hun naasten. Daar stonden we afgelopen zaterdag op #Wereldkankerdag extra bij stil.
Het jaarverslag Oncologische Zorg 2021 is weer beschikbaar, bekijk deze om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de organisatie van de oncologische zorg in MST.
Waar bent u naar op zoek?