Bewegen

Dagelijkse lichaamsbeweging helpt u uw glucose, bloeddruk en cholesterol onder controle te krijgen, én is goed voor uw conditie en de werking van hart en spieren. Het versterkt uw botten, versoepelt uw gewrichten en ontspant uw brein van de alledaagse beslommeringen.

Advies
Het algemene advies voor ‘gezond bewegen’ is minstens een half uur per dag, op minstens 5 dagen per week. U kunt dat over de dag verdelen in 2 tot 4 porties, wat wellicht makkelijker is in te passen in uw dagelijks leven. Matig intensieve beweging is voldoende: stevig wandelen, fietsen, zwemmen, in de tuin werken of dansen. Kies iets wat u leuk vindt, voor zomer en winter. Het hoeft geen sport in clubverband te zijn. Ook zoveel mogelijk de trap nemen in plaats van de lift en de fiets in plaats van de auto helpt. Begin rustig en bouw de inspanning en uw conditie langzaam op.

Een gewoonte voor de rest van uw leven
Bewegen is zó belangrijk dat u er tijd voor moet vrijmaken. Een vast tijdstip en een maatje om samen mee actief te zijn kan voorkómen dat uw lichaamsbeweging er bij inschiet. Lichaamsbeweging moet een gewoonte worden voor de rest van uw leven.

Waar bent u naar op zoek?