Sport

Sport en Multiple Sclerose kunnen heel goed samengaan. Geen enkel onderzoek toont aan dat mensen met Multiple Sclerose minder behoefte hebben aan sport. Binnen bepaalde randvoorwaarden kan sport een erg goed effect hebben op MS. Een chronische ziekte als MS maakt bewegen juist belangrijk.

De combinatie van een sport en Multiple Sclerose is over het algemeen goed, maar met mate.  Het is belangrijk om rekening te houden wat u met uw MS wel kunt.

Een goede keus is een sport, die u ook kunt beoefenen als het wat minder met u gaat. Een sport waarbij u uw inzet kunt aanpassen aan uw conditie, is voor veel mensen een goede keuze.

Ook bestaat de mogelijkheid om u aan te sluiten bij een vereniging met een afdeling gehandicaptensport, of bij verenigingen die speciaal zijn opgericht voor mensen met een handicap die een sport willen beoefenen. Als u begeleidt wilt worden bij het sporten, kunnen zij u daar vaak bij helpen.

Als u hulpmiddelen nodig hebt voor het uitoefenen van uw sport, bijvoorbeeld een sportrolstoel, dan kunt u deze veelal vergoed krijgen.

Links

www.mspvtwente.nl : voor MS-fitness en MS-yoga-groepen.

www.gehandicaptensport.nl 

Waar bent u naar op zoek?