Vakantie

Vakantie en Multiple Sclerose gaan met een goede voorbereiding prima samen. Vakantie is bedoeld om heerlijk te ontspannen en te genieten. Dat gaat het beste als de combinatie vakantie en Multiple Sclerose niet betekent dat u steeds tegen uw beperkingen aanloopt.

Als u op een ontspannen manier wilt genieten van uw vakantie, dan is het goed om van tevoren een paar dingen op een rijtje te zetten en u goed voor te bereiden. Welke activiteiten wilt u ondernemen, welke invloed heeft het lokale weer op uw ziekte en hoe toegankelijk is de locatie?

Een patiëntenvereniging kan u veel praktische informatie geven. Hoe houdt u op vakantie bijvoorbeeld ‘cool packs’ gekoeld, welke medicijnen kunt u het beste meenemen op vakantie, hoe bewaart u die tijdens de vakantie in de hitte, hoe regelt u dat u op vakantie goed slaapt in vreemde bedden? Voor informatie kunt u terecht bij de verschillende patiëntenverenigingen.

Het kan ook leuk zijn om een vakantie en Multiple Sclerose te combineren in een vakantie met gelijkgestemden. Overweeg daarom ook eens een groepsreis als vakantie, dan hoeft u niet zoveel zelf te regelen. Bovendien komt u zo tijdens uw vakantie ook op een makkelijke manier lotgenoten en geestverwanten tegen.

Waar bent u naar op zoek?