Patiëntenorganisaties

Nationaal MS Fonds

Het Nationaal MS Fonds is de landelijke organisatie voor mensen met Multiple Sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel die meer dan 16.000 mensen in Nederland hebben. De organisatie is actief op de gebieden voorlichting, coaching én onderzoek en bundelt zo de krachten in de strijd tegen MS. Het Nationaal MS Fonds is hierdoor een full service organisatie op het gebied van MS, waar zowel mensen met MS en hun naasten als MS professionals en geïnteresseerden terecht kunnen.

www.nationaalmsfonds.nl

Stichting MS-Anders

De stichting MS-Anders maakt zich sterk voor een betere kwaliteit van leven van patiënten met Multiple Sclerose. MS-Anders heeft zich van begin af aan gericht op de mensen met Multiple Sclerose zelf. Zij financieren niet alleen wetenschappelijk onderzoek, maar maken zich ook hard voor de leefomgeving van de patiënt, zijn/haar partner en kinderen, de zorg eromheen. Met creatieve oplossingen wordt continu gezocht naar minder belasting, minder pijn en meer levensvreugde.

www.ms-anders.nl

MSVN

De Vereniging voor mensen met MS en hun betrokkenen.

MSVN staat voor Multiple Sclerose Vereniging Nederland. Het is met recht een vereniging, want de vele activiteiten worden door honderden enthousiaste leden/vrijwilligers georganiseerd. De hoofdactiviteiten van MSVN zijn informatievoorziening, belangenbehartiging en lotgenotencontact. De MSVN heeft regionale werkgroepen. Zij geven ondersteuning en advies aan leden uit de regio. De werkgroep Twente heeft een eigen website: www.mspvtwente.nl.

www.msvn.nl (website landelijke vereniging)

Stichting MS-research

Al meer dan 30 jaar stimuleert Stichting MS-research onderzoek naar Multiple Sclerose (MS) en geeft zij voorlichting over MS aan een breed publiek. Wij financieren onderzoeksprojecten aan Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen en subsidiëren patiëntenverenigingen.

www.msresearch.nl

Waar bent u naar op zoek?