Het doel van deze studie is om te onderzoeken wat het behandeleffect is van atezolizumab in combinatie met chemotherapie (carboplatin-cyclofosfamide of paclitaxel) bij patiënten met uitgezaaide tripel negatieve borstkanker.
We onderzoeken of computers (kunstmatige intelligentie) gebruikt kunnen worden om de laagjes van de darmwand te herkennen en in te schatten in hoeverre de endeldarmtumor door deze laagjes heen groeit.
We willen onderzoeken of de keuzehulp 'Eileiders weghalen' vrouwen helpt bij het maken van de keuze of ze hun eileiders weg willen laten halen en onderzoeken bij hoeveel vrouwen eierstokkanker is voorkomen.
We willen onderzoeken welk medicijn leidt tot een betere controle van de epilepsie bij patiënten met een hersentumor.
In deze studie willen we onderzoeken of het doorsnijden van de sluitspier van de galwegen, voorafgaand aan het plaatsen van het metalen buisje, het risico op alvleesklierontsteking vermindert.
Het doel van dit onderzoeksproject is om gegevens te verzamelen van zoveel mogelijk patiënten met dikkedarm- of endeldarmkanker, waarmee we hopen beter inzicht te krijgen in welke factoren van invloed zijn op het succes van de behandeling en op de kwaliteit van leven.
Het doel van dit onderzoek is uitzoeken of er bij alvleesklierkankerpatiënten van 60 jaar of jonger genetische afwijkingen aanwezig zijn in de tumor die mogelijk behandelbaar zijn met bestaande medicijnen.
Het doel van dit onderzoek is om het nut van de levenslange controles van cystes in de alvleesklier te bepalen.
Het doel van de studie is dus om te onderzoeken of het toevoegen van lokale behandeling van de uitzaaiingen aan de standaard chemotherapie levensverlenging geeft in vergelijking met behandeling met alleen chemotherapie.
In dit onderzoek willen we het microbioom in kaart brengen. Door dat te onderzoeken, proberen de onderzoekers te voorspellen wat het effect van chemotherapie op darmkanker is.
In deze studie onderzoeken we of een kijkoperatie of een stent beter en veiliger is en welke langer werkt.
In de behandeling van alvleesklierkanker neemt chemotherapie een steeds belangrijkere plaats in. Voordat er gestart kan worden met chemotherapie moet de diagnose alvleesklierkanker bevestigd worden met een punctie. Het is helaas niet altijd het geval dat de patholoog op basis van het verkregen weefsel een diagnose kan stellen. Patiënten moeten dan nogmaals het onderzoek ondergaan of het weefsel moet op een andere wijze afgenomen worden. We hebben nu de beschikking over een nieuwe naald voor het afnemen van het weefsel en we willen onderzoeken of deze naald even goed, of zelfs beter, is dan de huidig beschikbare naalden.
Het doel van dit onderzoek is om de CT-scan met een nieuwe MRI methode te vergelijken bij patiënten met alvleesklierkanker.
In deze studie onderzoeken we of de behandeling van longkanker met pembrolizumab (een vorm van immunotherapie) betaalbaarder en misschien ook meer op de persoon afgestemd kan worden ingezet.
Het doel van dit onderzoek is om te onderzoeken welke voorbehandeling het beste resultaat (geen terugkeer van maagkanker) geeft na één jaar.
We willen begrijpen waarom sommige patiënten met lymfeklierkanker na behandeling wel late effecten krijgen en anderen niet.