Expertise centrum maagdarmischemie

Het expertise centrum maagdarmischemie is een samenwerkingsverband tussen de afdelingen maag-darm-leverziekten (MDL), vaatchirurgie en radiologie binnen Medisch Spectrum Twente in Enschede. Wij richten ons op (poli)klinische diagnostiek en behandeling van doorbloedingsproblemen van het maag-darmkanaal. Ons uitgangspunt is om snel en deskundig tot een diagnose te komen en met de eventuele behandeling te beginnen. De periode van onzekerheid wordt hiermee zo kort mogelijk gehouden.

Team expertise centrum maagdarmischemie MST
Achterste rij: Bob Geelkerken, Jeroen Kolkman, Mark van der Lugt, Richard Oosterhof- Berktas, Marloes Bigirwamungu, Edith Willigendael, Roland Beuk, Dick Gerrits, Robert Meerwaldt en Tomas Bulut
Voorste rij: Mandy Verbeten, Marleen Kamphuis, Ingrid Kamphuis en Ellen Hassink
Niet op de foto: Paul Akkermans

Nieuws

Vaatchirurg Bob Geelkerken en arts-onderzoeker Floor Metz in operatiekamer MST over nepoperaties
MST onderzoekt of het doorknippen van het middenrifbandje een langdurige vermindering van de klachten geeft of dat het slechts een placebo-effect is.
Worden patiënten met langdurige buikklachten geholpen met het doorknippen van het middenrifbandje tijdens een kijkoperatie? Dat wordt onderzocht in een studie onder aanvoering van MST vaatchirurg en hoogleraar Bob Geelkerken, waar € 1,3 miljoen subsidie aan is toegekend.
Waar bent u naar op zoek?