Opleiding en kennisdeling

Medisch Spectrum Twente is een groot opleidingsziekenhuis. Onze specialisten in opleiding zijn ook zeer actief betrokken bij de zorg van patiënten met buikvaatlijden. Eén van de effecten van onze opleiding is dat aankomende specialisten in Enschede veel ervaring met dit ziektebeeld opdoen. Deze ervaring kunnen ze later in hun loopbaan elders in Nederland gebruiken en uitdragen. Verder wordt door ons actief onderwijs gegeven in de landelijke opleidingsprogramma’s, zowel bij de MDL, bij de chirurgie als bij de interventieradiologie.

Daarnaast zijn we ook ‘op papier’ en telefonisch laagdrempelig bereikbaar voor overleg en advies voor specialisten uit heel Nederland. Het aantal patiënten waarover we jaarlijks adviseren, is aanmerkelijk hoger dan de ruim 400 verwijzingen.

We hopen op deze manieren de kennis over maag-darmischemie steeds verder te laten toenemen. We hebben de stellige indruk dat de herkenning, tijdige verwijzing en behandeling van buikvaatafwijkingen in Nederland steeds beter wordt.

Waar bent u naar op zoek?