Afspraak

Uw afspraak in MST

Als u een afspraak heeft in Medisch Spectrum Twente (MST), is het handig om te weten wat u kunt verwachten en hoe u zich kunt voorbereiden. Op deze pagina leest u meer over uw afspraak in MST.

Uw eerste afspraak in MST

Verwijzing
Komt u voor het eerst in MST, dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of een andere specialist. Zonder verwijzing kunt u niet naar het ziekenhuis komen, behalve op de Spoedeisende Hulp (SEH). Voor de SEH is geen verwijzing nodig.

Inschrijven als patiënt: wat neemt u mee?
Voordat u naar uw eerste afspraak gaat, is het belangrijk dat u zich in laat schrijven als patiënt in ons ziekenhuis. Dat kunt u doen bij de de receptie in de grote hal waar u binnenkomt. Bij de receptie vragen de medewerkers u om een aantal documenten te laten zien. Daarom vragen wij u om de volgende zaken mee te nemen:

 • Geldig legitimatiebewijs, bijvoorbeeld een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs;
 • Uw zorgpas van de zorgverzekeraar of bewijs van inschrijving bij uw zorgverzekeraar;
 • Eventueel een overzicht van de medicatie die u gebruikt. Dat kunt u opvragen bij uw eigen apotheek;
 • De bevestiging van uw afspraak, bijvoorbeeld een brief die u heeft gekregen waarin staat dat u een afspraak heeft bij MST.

Voorbereiden op uw afspraak

Een afspraak bij de dokter kan best spannend zijn. Door spanning en emoties gaat zo’n gesprek soms anders dan verwacht. Het helpt om u goed voor te bereiden. Bedenk thuis wat u aan de dokter of verpleegkundige wilt vertellen en hoe u dat goed kunt uitleggen.

Zelf nadenken over wat voor zorg u wilt is belangrijk. Want uw leven kan door een behandeling erg veranderen. Goede zorg begint met een goed gesprek tussen u en de dokter of verpleegkundige. Vertel wat u belangrijk vindt. Zo kunnen jullie samen kiezen welke zorg of ondersteuning bij ú past. Wij noemen dat samen beslissen.

Hier vindt u meer informatie om u goed voor te bereiden:

 • Wij hebben een folder gemaakt met handige tips. U kunt deze folder uitprinten en meenemen naar uw afspraak. Hier kunt u de folder lezen;
 • Ook de website begin een goed gesprek kan u goed helpen;
 • Voor kinderen staat er veel informatie op de website 3 goede vragen voor kinderen;
 • Wij raden aan om, voordat u naar MST komt, in MijnMST te controleren of uw gegevens kloppen, zoals uw adres, uw zorgverzekeraar en medische gegevens.

Uw afspraak: in het ziekenhuis, videobellen of telefonisch

U kunt op drie manieren een afspraak in MST hebben:

 1. Een afspraak waarbij u naar het ziekenhuis komt, in Enschede, Oldenzaal of Haaksbergen;
 2. Een afspraak via videobellen. U belt dan met uw behandelend zorgverlener terwijl u elkaar ziet op een scherm. Dat doet u bijvoorbeeld met uw telefoon of een laptop. Op deze pagina leggen we in een video uit wat videobellen is en u vindt er een handleiding.
 3. Een telefonische afspraak. U belt dan met uw behandelend zorgverlener.

De route naar uw afspraak

Op de pagina van de afdeling waar u uw afspraak heeft, leest u wat het routenummer is. Ga hier naar de pagina met het overzicht van poliklinieken.

Inzicht in uw afspraken met MijnMST

MijnMST is het patiëntportaal van MST. Als u inlogt in deze digitale omgeving, ziet u bijvoorbeeld de afspraken die u gehad heeft en die u nog heeft.

Uw rechten en plichten als patiënt

Wij vinden het erg belangrijk dat u goede zorg krijgt. Toch kan het zo zijn dat u niet tevreden bent. Wij hebben alle informatie rondom uw rechten en plichten en wat u kunt doen als u niet tevreden bent verzameld in de folder Rechten, plichten en klachten. De folder kunt u hier lezen. Voor kinderen kunt u veel informatie vinden op de website van Kind en Ziekenhuis. Heeft u na het lezen nog vragen, dan kunt u die stellen aan uw zorgverlener of aan de medewerkers van ons Patiënten Service Centrum. Op deze pagina leest u meer over het Patiënten Service Centrum en hoe u contact kunt opnemen.

Wilt u meer weten over hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens (privacy) of hoe u een positieve of negatieve ervaring (klacht) kunt doorgeven aan ons?

Afspraak veranderen, annuleren of herhaalafspraak aanvragen

Wilt u uw afspraak in MST veranderen of annuleren? Of wilt u een herhaal- of controleafspraak regelen? Dat kan door het formulier hieronder in te vullen.

Heeft u een afspraak, maar kunt u toch niet komen? Het is dan belangrijk om dat op tijd aan ons door te geven. Als u dat niet doet, moet u betalen voor de afspraak. U kunt snel uw afspraak veranderen door te bellen naar de afdeling. Of u vult onderstaand formulier in.

Velden met een * moet u invullen, anders kunt u niet verder.

Waar bent u naar op zoek?