Voorzieningen en Diensten

Voorzieningen en diensten

Receptie

In de centrale hal van MST in Enschede en Oldenzaal bevindt zich een receptiebalie. De receptionisten geven informatie en verwijzen u naar de juiste plek in het ziekenhuis. Bij de receptie kunt u zich laten inchrijven als patiënt als u voor het eerst een afspraak in MST heeft. Meer over het inschrijven als patiënt leest u hier.

Als er veranderingen zijn die belangrijk zijn om te weten voor MST, bijvoorbeeld als u een andere zorgverzekeraar heeft of bent verhuisd, dan vragen wij u om dit voordat u uw afspraak heeft, door te geven aan de medewerkers van de receptie.

Voeding

Medisch Spectrum Twente biedt u een brede keuze aan maaltijden, die u zelf via de tablet bestelt. U bepaalt wat en wanneer u eet. Uiteraard past het aanbod bij uw dieet. Op de verpleegunit is de roomservice medewerker degene die voor uw eten en drinken zorgt. Indien nodig kan de voedingsassistent een afspraak voor u maken met de diëtist. Met vragen of opmerkingen kunt u uiteraard ook bij uw verpleegkundige terecht.

In Medisch Spectrum Twente zijn geen faciliteiten om van thuis meegebrachte voedingswaren te bewaren en / of te bereiden. Uitgezonderd zijn (fris)dranken en vers fruit.

Post

Er wordt dagelijks post door het hele ziekenhuis bezorgd. De adressering voor post aan patiënten is als volgt:

Medisch Spectrum Twente
Voor- en achternaam
Afdelingsnaam en kamernummer
Postbus 50 000
7500 KA Enschede

Kinderopvang

Als u in het ziekenhuis komt voor een behandeling of bezoek, kunt u gebruik maken van onze gratis kinderopvang. Ons motto is: Hoe meer kinderen, hoe beter! Wij werken met vrijwilligers die het vooral heel gezellig vinden dat uw kind even mag komen spelen. We hebben meer dan genoeg speelgoed en knutselmaterialen om uw kindje bezig te houden. Een afspraak maken vooraf is niet nodig.

Hoe werkt het?

U brengt uw kind bij onze vrijwilligers en geeft hen uw naam en het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent. Als u na uw afspraak of bezoek terug komt, neemt u uw kleintje weer mee naar huis.

  • Voor: kinderen tot 10 jaar
  • Kosten: het is een gratis service van Medisch Spectrum Twente
  • Afspraak maken: is niet nodig, u kunt gewoon bij ons binnenlopen
  • Openingstijden: ma t/m vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur (Zaterdag en zondag zijn wij gesloten)
  • Waar: de kinderopvang in MST bevindt zich nabij het Vrouw Kind Centrum, Route H04

Restaurant

In MST locatie Enschede vindt u in de centrale hal het sfeervolle bezoekersrestaurant Kepers. Hier kunt u terecht voor koffie, thee, vruchtensappen, vers belegde broodjes, maaltijden en nog veel meer versnaperingen.

Het restaurant is als volgt geopend:

Maandag t/m vrijdag: 08.00u – 20.00u (keuken tot 19.30u)
Zaterdag en zondag: 09.30u – 18.00u (keuken tot 17.30u)

Rolstoelen

In de H.J. van Heek parkeergarage en bij de hoofdingang van het ziekenhuis staan rolstoelen. Tijdens uw ziekenhuisbezoek kunt u deze gebruiken, hiervoor gebruikt u een munt van € 2,-.

Winkels

In de centrale hal van MST in Enschede zijn meerdere winkels. U kunt er onder andere bloemen, tijdschriften, etenswaren, toiletartikelen, dranken en snoep kopen.

In locatie Oldenzaal vindt u in de centrale hal een luxe koffievoorziening. Ook worden frisdranken, sandwiches, fruit en diverse snacks aangeboden door middel van automaten.

Golfkarren

Van maandag t/m vrijdag rijden er golfkarren door het ziekenhuis in Enschede waar u gebruik van kunt maken.

Voetzorg

Op de locatie Koningsplein zijn diverse aanbieders actief gespecialiseerd in voetzorg. De samenwerking bestaat tussen de podotherapeuten van Voetencentrum Wender, de orthopedische schoenmakers van Voetmax Orthopedie en de gespecialiseerde schoenverkopers van Kievit Schoenen.

Kapsalon & Haarwerksalon – Confident Haarzorg

Confident Haarzorg is een kapsalon en haarwerksalon in het ziekenhuis in Enschede tegenover het restaurant. Wij bieden maatwerkoplossingen bij hoofdhuid- en haarproblemen zoals haaruitval, dunner wordend haar en een slechte conditie van hoofdhuid en/of haar. Daarnaast kan men ook bij ons terecht voor de reguliere knip- en kleurbehandelingen. Mocht het niet mogelijk zijn om naar de salon te komen dan komen wij graag (in overleg) naar de afdeling toe.

Men heeft recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering voor een haarwerk of pruik bij langdurige, gehele of gedeeltelijke kaalhoofdigheid als gevolg van een medische aandoening of behandeling. Wij declareren de vergoeding direct bij alle zorgverzekeraars. Ben je benieuwd naar de vergoeding van een haarwerk in 2020? Wij vertellen het.

Confident Haarzorg is gecertificeerd haarwerkspecialist en aangesloten bij de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO). Verder zijn we aangesloten bij Stichting Haarwensen en Look Good… Feel better.

Waar bent u naar op zoek?