Gecontracteerde zorgverzekeraars

Voor 2020 heeft Medisch Spectrum Twente een contract met deze zorgverzekeraars:

  • Menzis
  • Zilveren Kruis
  • CZ
  • DSW
  • a.s.r.
  • Caresq
  • VGZ
  • Multizorg VRZ

Update per mail

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de onderhandelingen met zorgverzekeraars? Meld u dan aan via onderstaande button en wij sturen u updates per mail.

Hoe weet ik of mijn verzekeraar voor 2020 zorg bij MST heeft gecontracteerd?

De meeste verzekeraars hebben meerdere merklabels. In de tabel onderaan deze pagina kunt u per label zien of er een contract voor 2020 met MST is afgesloten. Bekijk hier of uw verzekeraar een overeenkomst heeft met MST in 2020.

Voor welke zorg kan ik in MST terecht?

Bij spoedzorg kunt u altijd terecht in MST, ongeacht bij wie u uw zorgpolis 2020 afsluit. Voor nagenoeg alle niet-spoedeisende zorg kunt u gewoon in MST terecht kunt, als uw zorgverzekeraar een overeenkomst heeft gesloten.

Ook al is er een overeenkomst afgesloten, dan nog kan in een enkel geval uw verzekeraar een bepaald type onderzoek, behandeling of geneesmiddel voor u hebben ingekocht in een ander ziekenhuis in Nederland. Het betreft dan zeer specialistische zorg die relatief weinig voorkomt. In dat geval wordt u door ons of uw verzekeraar doorverwezen naar één van deze geselecteerde centra.

Welke zorg wordt vergoed in 2020?

Uw zorgpolis geeft u recht op vergoeding van ziekenhuiszorg die is opgenomen in het basispakket 2020. U kunt er voor kiezen om dit uit te breiden door een aanvullend zorgpakket af te sluiten. Bekijk wat u vergoed krijgt in het basispakket.

Voor een aantal onderzoeken en behandelingen geldt een eigen bijdrage. Bekijk meer informatie.

Verder valt ziekenhuiszorg onder het verplichte Eigen Risico (€ 385 in 2020). Bekijk meer informatie.

Belangrijk

Raadpleeg voorafgaand aan uw ziekenhuisbezoek altijd uw zorgpolis of de website van uw zorgverzekeraar of MST is gecontracteerd door uw verzekeraar, en over de hoogte van uw vergoeding. Bij twijfel belt u uw zorgverzekeraar voorafgaand aan uw bezoek aan Medisch Spectrum Twente.

Alle zorgverzekeraars

Klik op de eerste letter van de naam van uw zorgverzekeraar om te bekijken of er een overeenkomst is met MST. Staat uw zorgverzekeraar, label of polis er niet bij? Neem dan contact op met de desbetreffende zorgverzekeraar.

Overzicht labels zorgverzekeraars

LabelZorgverzekeraarContract 2019Contract 2020
Achmea/Zilveren KruisAchmea/Zilveren Kruis
AevitaeVGZ
AgisAchmea/Zilveren Kruis
AnderzorgMenzis
ASRASR
Avéro AchmeaAchmea/Zilveren Kruis
AzivoMenzis
AZVZMultizorg VRZ
BesuredCaresq
BewuztVGZ
CZCZ
De AmersfoortseMultizorg VRZ
De Friesland ZorgverzekeraarAchmea/Zilveren Kruis
De GoudseVGZ
DitzoMultizorg VRZ
DSWDSW
ENOMultizorg VRZ
FBTOAchmea/Zilveren Kruis
HEMAMenzis
IAKVGZ
IK!Achmea/Zilveren Kruis
InterpolisAchmea/Zilveren Kruis
inTwenteDSW
IZA CuraVGZ
IZZ ZorgverzekeraarVGZ
JustCZ
KiemerAchmea/Zilveren Kruis
MenzisMenzis
MultizorgMultizorg VRZ
National AcedemicCaresq
Nationale Nederlanden zorgCZ
NedascoAchmea/Zilveren Kruis
OHRACZ
ONVZMultizorg VRZ
OZF AchmeaAchmea/Zilveren Kruis
PMZMenzis
PNOzorgMultizorg VRZ
Pro lifeAchmea/Zilveren Kruis
PromovendumCaresq
SallandMultizorg VRZ
Salland DirectMultizorg VRZ
Stad HollandDSW
Turien & Co (Avéro)Achmea/Zilveren Kruis
Turien & Co (VGZ)VGZ
UnivéVGZ
VGZVGZ
VvAAMultizorg VRZ
YouCareAchmea/Zilveren Kruis
ZEKURVGZ
ZiezoAchmea/Zilveren Kruis
Zorg en ZekerheidMultizorg VRZ
Zorgverzekeraar UMCVGZ

Een contract betekent niet altijd dat alle zorg ook daadwerkelijk voor 100% wordt vergoed. Soms zijn bepaalde vormen van zorg uitgesloten, of wordt de zorg niet volledig vergoed. In geval van budgetpolissen kan het betekenen dat u een fors deel van de zorg zelf moet betalen. Raadpleeg daarom voorafgaand aan uw ziekenhuisbezoek altijd uw zorgpolis of de website van uw zorgverzekeraar over de hoogte van uw vergoeding.

Gecontracteerde paramedische zorg

Als u fysiotherapie, ergotherapie of logopedie krijgt tijdens een (dag-) opname in Medisch Spectrum Twente, dan is dit altijd op verzoek van uw behandelend arts. De kosten voor de therapie zijn dan onderdeel van de ziekenhuiszorg en worden vergoed mits uw zorgverzekeraar een contract heeft met Medisch Spectrum Twente.

Als u na uw ontslag uit het ziekenhuis ook nog gebruikt maak van de paramedische zorg (eerstelijns zorg), dan wordt dit apart in rekening gebracht. Als uw zorgverzekeraar geen contract heeft met Medisch Spectrum Twente voor deze eerstelijns paramedische zorg, dan zenden wij de nota rechtstreeks aan u. U kunt deze dan indienen bij uw zorgverzekeraar. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt hangt af van uw zorgpolis. Raadpleeg de website van uw zorgverzekeraar hiervoor.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina