Orgaandonatie

Orgaandonatie

Medisch Spectrum Twente besteedt veel aandacht aan orgaan- en weefseldonatie. Donatie is het ter beschikking stellen van gezonde organen en weefsels van iemand die overleden is. Het doneren van organen en weefsels is voor nabestaanden vaak een zeer emotionele gebeurtenis. Toch is het van levensbelang om na te denken over wat organen en weefsels voor zieke mensen kunnen betekenen. Een andere patiënt kan door deze donatie in leven blijven of de kwaliteit van leven aanmerkelijk verbeteren. Weefsels die kunnen worden getransplanteerd zijn: huid, botweefsel, oogweefsel, hartkleppen en bloedvaten. Organen die getransplanteerd kunnen worden zijn: hart, nieren, lever, longen, alvleesklier en de dunne darm.

Registreer uw wens

De meest uitgebreide en meest actuele informatie over het doneren van organen en weefsels en het registreren van uw wens vindt u op de website van de Nederlandse transplantatiestichting.

Er zijn 4 verschillende keuzes voor registratie. Deze kan u duidelijk terug vinden bij het aanmelden. Via de website van de Nederlandse transplantiesstichting gaat u naar uw pagina op het donorregister.

De donatiecoördinator

Medisch Spectrum Twente heeft eigen donatiecoördinatoren. Zij zijn het centrale aanspreekpunt rondom orgaan- en weefseldonatie. Ze zorgen ervoor dat in het ziekenhuis goed, correct en respectvol wordt omgegaan met een orgaan- of weefseldonatie. Ook zorgen zij dat geschikte donoren worden herkend en aangemeld. Bij alle patiënten die overlijden in het ziekenhuis moet aan de mogelijkheid van doneren worden gedacht en dienen de donatieprocedures conform de Wet op de Orgaandonatie nauwgezet te worden uitgevoerd.
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze donatiecoördinatoren:

Krista Jaspers, Leonique butterhof en Ellen Bramer.

U kunt een mail sturen naar: donatiezorg@mst.nl
Telefoonnummer 06-31751554, grip nummer1600

Waar bent u naar op zoek?