Medewerkers Kinder- en Tienerafdeling

Op de Kinder- en Tienerafdeling werken veel mensen. Onderstaande mensen komt u tegen op onze afdeling.

Kinderartsen en andere specialisten

De arts/specialist bepaalt het behandelplan van uw kind. Naast kinderartsen kunnen ook vele andere specialisten de behandelend arts van uw kind zijn. De kinderarts en/of arts-assistent komt op de afdeling als uw kind wordt opgenomen. Ook kan het zijn dat u de kinderarts bij de Kindergeneeskunde al hebt gezien. Er zijn 13 kinderartsen werkzaam in het Vrouw Kind Centrum. De kinderarts of arts-assistent zal aan u en uw kind vragen stellen (anamnese afnemen) en uw kind onderzoeken om erachter te komen waarom uw kind zich ziek voelt.

Elke dag worden alle kinderen van de afdeling besproken in een overleg tussen de arts en verpleegkundige. Dit overleg vindt in de ochtend plaats en noemen we ‘visite lopen’. De kinderarts of arts-assistent houdt u op de hoogte van uitslagen en/of ontwikkelingen en bespreekt met u het verloop van de ziekenhuisopname van uw kind.

Verpleegkundigen

Als uw kind wordt opgenomen op de afdeling wordt er een gesprek (anamnese) afgenomen waarbij belangrijke informatie in het verpleegdossier wordt geschreven. De verpleegkundige zal u daarna wegwijs maken op de afdeling.

Het is aan te raden dat u bijzonderheden van uw kind bespreekt met de verpleegkundige die voor uw kind zorgt, zodat er samen naar een gepaste oplossing of benadering kan worden gezocht. Als de verpleegkundige weet hoe het met uw kind gaat, kan deze de zorg verlenen die op dat moment het beste bij uw kind past. Het is altijd mogelijk dat u naar de afdeling belt om te vragen hoe het met uw kind is gegaan.

Er is altijd een verpleegkundige op de afdeling aanwezig. De verpleegkundigen werken in drie verschillende diensten:

  • Dagdienst: 07.15u – 15.45u
  • Avonddienst: 15.15u – 23.15u
  • Nachtdienst: 23.00u – 07.30u

Medisch pedagogisch zorgverleners

Op de Kinder- en Tienerafdeling is er altijd een medisch pedagogisch zorgverlener aanwezig. Zij proberen ervoor te zorgen dat uw kind zich zoveel mogelijk thuis voelt in het ziekenhuis. Verder bereiden zij de kinderen voor op de medische en verpleegkundige handelingen en helpen ze bij de verwerking van het verblijf in het ziekenhuis.

In onderstaande video stellen de medisch pedagogisch zorgverleners zich voor.

De secretaresse

De secretaresse verzorgt alle administratie. Zij draagt zorg voor alle afspraken rondom uw kind. De secretaresse werkt tijdens kantoortijden van 8:00u tot 16:30u.

De voedingsassistente / roomservicemedewerker

De voedingsassistente / roomservicemedewerker verzorgt de maaltijden. Daarnaast verzorgt zij de fruit-tussendoortjes en het drinken. Tevens de voedingen voor alle zuigelingen.

De afdelingsassistente / roomservicemedewerker

De afdelingsassistente / roomservicemedewerker zorgt dat alles in de kasten goed is bij gevuld. Ze verzorgt daarnaast vele hand en span diensten op de afdeling.

Otje en Tuut de cliniclowns

Eén keer in de week, op dinsdag, komen cliniclowns Otje en Tuut bij ons op de Kinder en Tienerafdeling. Zij brengen gezelligheid op de afdeling en komen als uw kind dat leuk vindt langs op de kamer.

De fysiotherapeut

Als de arts het nodig vindt, zal de fysiotherapeut in consult gevraagd worden. Er zijn verschillende kinderfysiotherapeuten aan de Kinder en Tienerafdeling verbonden.

Waar bent u naar op zoek?