Babykiek

Uw baby in beeld
Op de momenten dat u niet bij uw kindje aanwezig kunt zijn is het mogelijk om live-beelden van uw kind te zien.  Op deze manier proberen wij de band te versterken tussen ouders en kinderen die noodzakelijkerwijs van elkaar gescheiden zijn.

Hoe werkt het? 
Door de Babykiek kunnen ouders door middel van een webcamera in het ziekenhuis via internet hun baby op de afdeling zien en volgen. Dit kan via hun computer thuis, of vanaf de Moeder Kind Afdeling. Voor elk bedje is een aparte camera beschikbaar.

Hoe moet u inloggen? 
Inloggen doet u via de internetpagina www.mst.nl

U krijgt van ons een inlognaam en een wachtwoord.
Het programma heeft JAVA nodig, dat veelal automatisch opstart. Het kan zijn dat dit niet op uw computer geïnstalleerd is. Als u JAVA gaat installeren:

  • Er kan gevraagd worden of de software daadwerkelijk gedownload mag worden. U kunt dit bevestigen. Soms vindt u de ‘accepteren-button’ in een smalle balk boven de internetpagina (ActiveX).
  • Krijgt u de melding om .php programma te zoeken? Ga dan naar www.java.com en download het gratis programma JAVA.

Houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk zal zijn om uw kind optimaal in beeld te krijgen. Het comfort van uw kind is belangrijker dan de camerapositie. Het is altijd mogelijk om te overleggen met de verpleegkundige of er een beter beeld mogelijk is.
Mocht u ouders zijn van een meerling die op de afdeling ligt, dan moet u nogmaals uw browser openen en inloggen om de kinderen tegelijkertijd in een klein scherm te kunnen zien.

Wanneer staan de camera’s aan? 
Zowel overdag als ‘s nachts staan de camera’s aan. Tijdens de verzorgingsmomenten wordt de camera uitgezet. Ook buiten deze momenten kan het medisch team besluiten om de camera vanuit het oogpunt van zorg aan het bed uit te zetten. Dit betekent niet automatisch dat er iets met uw kind aan de hand is. Ook technische redenen kunnen het uitschakelen van de camera nodig maken.

Gebruiksvoorwaarden van de Babykiek 
Aan het gebruik van de Babykiek zijn enkele voorwaarden verbonden. Zo gaat u ermee akkoord dat de camera uitgeschakeld kan zijn, als dit gewenst of noodzakelijk is. De beelden zullen noch intern-, noch extern worden opgeslagen. We willen tevens benadrukken dat toegang tot de Babykiek uitsluitend voor privégebruik is. Het verspreiden van beelden waarop onverhoeds personeel of andere kinderen herkenbaar zijn, is vanuit privacyperspectief verboden. Wij adviseren u met klem het wachtwoord dat toegang geeft tot de beelden van uw kind, niet of slechts zeer beperkt te verspreiden onder uw directe familie/vriendenkring.

Waar bent u naar op zoek?