Vrouw Kind Centrum

In het Vrouw Kind Centrum in Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede vind je zorg voor vrouwen en kinderen. Ben je benieuwd naar het Vrouw Kind Centrum, maak dan de virtuele tour.

In MST volg je route H om in het Vrouw Kind Centrum te komen. Verdeeld over drie verdiepingen van dit deel in het ziekenhuis, zijn op de begane grond de poliklinieken Kindergeneeskunde en Gynaecologie, zijn de verloskamers en Neonatologie op de eerste verdieping, de kraamafdeling op de tweede verdieping en op de derde de Kinder- en tienerafdeling.

Op de tweede verdieping is ook de Ronald McDonald huiskamer, waar ouders en bezoekers dichtbij hun kind of de patiënt even uit de ziekenhuissfeer zijn. Ontdek hoe gezellig deze huiskamer is ingericht met een virtueel bezoek.

Specialisten aan het woord

Femke Loeve

Femke Loeve: “Kinderen zitten steeds vaker op de bank”

Boony Thio

Boony Thio: “Kids kunnen in beweging komen dánkzij technologie”

Kinderarts Linda van Rooij

Linda Van Rooij: “Met onze leefstijl houden we de buikpijn in stand”

Nieuws

Afgelopen 17 april was er een symposium om meer bewustwording te creëren voor de postpartum periode. Deze periode is niet altijd geweldig en veel vrouwen lopen tegen onverwachte situaties aan.
De impact van een vroeggeboorte is groot. Op de afdeling neonatologie in ons Vrouw Kind Centrum, waar high care zorg geleverd wordt, ziet het hechte team dat dagelijks. “We zetten alles op alles om ontwikkeling te stimuleren, achterstand in te halen en gezondheidsschade te verminderen.
Pilot kraamzorg afdeling neonatologie MST
Op de afdeling neonatologie in het Vrouw Kind Centrum in MST is een pilot opgezet met kraamverzorgsters, zodat vooral de kraamvrouw de aandacht krijgt die ze ook thuis in de kraamweek zou ontvangen.
Elisa heeft in twee zwangerschappen Hypermesis Gravidarum (HG), een zeer ernstige en continue zwangerschapsmisselijkheid. Ze wordt behandeld in het Vrouw Kind Centrum van MST. Fysiek en mentaal heeft ze het heel zwaar. Toch weet zij deze negatieve ervaringen betekenis te geven in haar dagelijks werk in MST bij Thorax Centrum Twente.
Waar bent u naar op zoek?