De neonatologie

Op de Neonatologie worden baby’s om diverse redenen opgenomen, bijvoorbeeld als ze:

  • te vroeg geboren zijn
  • een te laag gewicht hebben in relatie tot de zwangerschapsduur;
  • een infectie hebben;
  • zuurstoftekort hebben gehad rond de bevalling;
  • aangeboren afwijkingen hebben;
  • ademhalingsondersteuning nodig hebben.

Het is niet niks als uw baby terechtkomt op de Neonatologie. U schrikt misschien van alle apparaten. Daarom krijgt u goede ondersteuning en zorg op maat van de verpleegkundigen, zodat u vertrouwd raakt met deze omgeving.

De Neonatologie heeft een centrumfunctie voor de regio Twente, omdat er zorg geboden wordt op High Care/ Post IC niveau. Dat betekent dat baby’s vanuit een Intensive Care voor pasgeborenen mogelijk eerst worden overgeplaatst naar Medisch Spectrum Twente in Enschede. Als de baby voldoende heeft aan medium care, blijft de baby in Enschede als de moeder in deze regio woont. Eventueel wordt de baby overgeplaatst naar de moeder-kind afdeling of kinderafdeling of volgt overplaatsing naar een ander ziekenhuis in de regio.

Voor algemene informatie en enkele foto’s van de Neonatologie MST, kunt u de folder “opname informatie, Neonatologie”, lezen.

 


 

Elke tweede dinsdag van de maand: 
inloopavond van 19.00 uur tot 21.00 uur
Locatie familiekamer afdeling Neonatologie

Contactpersonen:
Jeanet Bamberg, ziekenhuis contactpersoon
Vrijwilliger Vereniging van Ouders van Couveusekinderen
Tel (06) 191 99 297
E-mail: jeanetbamberg@gmail.com

“Voor een luisterend oor, een vrijblijvend contact, ga ik graag met u (met jullie) in gesprek. Enkele jaren geleden lag mijn dochter een hele tijd op de afdeling Neonatologie, zodoende kunnen we ervaringen uitwisselen. U mag mij ook op een ander tijdstip bellen als dat beter uitkomt. Misschien tot ziens.
Ik wens u veel sterkte tijdens de toch vaak hectische periode in het ziekenhuis en hoop dat uw kind (kinderen) gezond en wel naar huis gaat (gaan), net zoals mijn dochter”.

Sanne ten Elshof-Dijkman, ziekenhuis contactpersoon
Vrijwilliger Vereniging van Ouders van Couveusekinderen
Tel (06) 230 44 651
E-mail: sanne_dijkman@hotmail.com

“In januari 2014 zijn wij ouders geworden van onze zoon Stijn. Geboren met 31 weken en een gewicht van 1260 gram. In de couveuse periode heb ik gemerkt dat ik nogal werd geleefd. Door een ernstige complicatie moesten we over naar het UMCG in Groningen. Ik dacht (soms) dat er geen einde in zicht kwam richting thuiskomst. Maar toch was er een dag dat de artsen zeiden dat Stijn mee mocht naar huis. Wat een heerlijk gevoel. Voor ons voelde het direct vertrouwd, maar ik kan me erg goed voorstellen dat het ook een beetje eng is, al die weken hebben professionals en monitoren over jou kindje gewaakt. En nu opeens mag je kindje “kaal” in  zijn of haar eigen bedje slapen. Daar komt nog bij dat er nog een intensieve periode aankomt rondom ziekenhuisbezoeken ed. Mochten jullie behoefte hebben aan een luisterend oor, tips en/of adviezen, dan mag je altijd contact met mij opnemen”.

Waar bent u naar op zoek?