Informatie over opname voor het kind

Hieronder vind je informatie over hoe het gaat als je in het ziekenhuis wordt opgenomen. Wanneer je binnenkomt , meld je je bij de balie van de Kinder en Tienerafdeling. Daar wacht de verpleegkundige op je.

De verpleegkundige laat je de kamer zien waar je komt te slapen.

In je kamer hebben jij en je ouders een gesprek met de verpleegkundige, dit heet ook wel het opnamegesprek. De verpleegkundige wil graag informatie over jou om zo goed mogelijk voor je te kunnen zorgen. Ze wil weten of je medicijnen gebruikt of ben je ergens allergisch voor? Ze gaat ook uitleggen wat er allemaal gaat gebeuren. Zelf mag je dingen vragen en vertellen wat je belangrijk vindt.

Dit is een van de kamers met het bed waar je in komt te liggen. Als je je goed voelt is het bed alleen maar om in te slapen hoor. De rest van de tijd mag je lekker naar de speelkamer.

Je krijgt een armbandje om waarop je naam, geboortedatum en de afdeling waar je ligt op staan.Je wordt gewogen om te weten hoe zwaar je bent. Er wordt ook gekeken hoe lang je bent. Meestal wordt ook je temperatuur gemeten met een oorthermometer.

Daarna mag je je kleren weer aan doen en mag je met je ouders verder kijken op de afdeling. Je mag natuurlijk ook eerst ontdekken hoe de televisie werkt.

Waar bent u naar op zoek?