Dit voorjaar wordt er een Ronald McDonald Huiskamer op de Kinder- en Tienerafdeling in MST geopend. Een lang gekoesterde wens van veel ouders van wie hun kind ziek is en opgenomen is in het ziekenhuis . Ouders kunnen op deze manier, in een huiselijke omgeving, dichtbij hun zieke kind zijn. Voor de huiskamer zijn we op zoek naar vrijwilligers.

Het is vaak een heel geregel om alle bordjes hoog te houden. Broertjes en/of zusjes die nog thuis zijn en aandacht nodig hebben, een baan, het huishouden. Er komt in deze periode veel op ouders af. Hoe fijn is het dan dat ouders tijdens het verblijf in het ziekenhuis tot rust kunnen komen in een huiselijke omgeving? Een huiskamer met keuken waar zij zelf mogen koken of met elkaar kunnen eten, een spelletje spelen met de andere broertjes/zusjes of gewoon even lekker op de bank zitten. Het is fijn om als familie bij elkaar te zijn in een prettige omgeving.

Wij zoeken vrijwilligers

Wij zoeken vrijwilligers met het hart op de juiste plek, die ouders willen voorzien van koffie, een luisterend oor bieden, de huiskamer opgeruimd en schoon willen houden en op de achtergrond aanwezig willen zijn om ouders een zo fijn mogelijke plek te bieden. Ben jij dit? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten.

Wanneer is de informatiebijeenkomst?

  • Donderdag 5 maart van 9.00 uur tot 11.30 uur;
  • Maandag 9 maart van 19.15 uur tot 21.30 uur.

Tijdens de bijeenkomst vertellen wij je alles over hoe het precies werkt in een huiskamer, welke taken er zijn en welke diensten er gedraaid worden. Ook is er gelegenheid voor het stellen van al je vragen. Wij hopen veel te kunnen beantwoorden. Wie weet is het wat voor jou!

Meld je aan

Hier kun je je opgeven voor een moment naar keuze. Graag één voorkeur opgeven voor 26 februari 2020.

Waar bent u naar op zoek?