Informatie voor u als patiënt

U bent verwezen naar het Centrum voor mammacare van Medisch Spectrum Twente, locatie Oldenzaal. Wellicht heeft u een verandering ontdekt aan uw borst. Dit kan een knobbeltje, huidintrekking of vochtafscheiding uit de tepel zijn. Het is ook mogelijk dat er bij het bevolkingsonderzoek op borstkanker iets gevonden is dat nader onderzoek vereist.

Het Centrum voor mammacare is gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en begeleiden van patiënten met borstafwijkingen. Het uitgangspunt is om snel en deskundig tot een diagnose te komen en met de eventuele behandeling te beginnen. De uitvoering van de onderzoeken en eventuele behandeling is in handen van een multidisciplinair behandelteam.

Afspraak bij mammacare

Er wordt geprobeerd om in een dagdeel duidelijkheid te krijgen over de aard van uw klachten. Uw huisarts maakt een afspraak bij het Centrum voor mammacare. Wanneer u de gemaakte afspraak niet kunt nakomen, verzoeken wij u dit tijdig telefonisch door te geven. Wij kunnen dan iemand anders in uw plaats uitnodigen. U kunt desgewenst een nieuwe afspraak maken. Als u vragen heeft over het Centrum voor mammacare, kunt u contact opnemen met het secretariaat. Klik hier voor de contactgegevens van het Centrum voor mammacare.

Tijdens de afspraak neemt de verpleegkundig specialist of de chirurg gegevens op over uw klachten. Hierna volgt onderzoek van uw borsten op mogelijke afwijkingen en nader onderzoek op de afdeling radiologie. Na de onderzoeken op de afdeling radiologie heeft u wederom een gesprek met de verpleegkundig specialist / chirurg. U hoort dan de (voorlopige) resultaten van de onderzoeken van die ochtend. Indien u een biopsie heeft ondergaan, wordt er een afspraak met u gemaakt voor de uitslag. Wij adviseren u om bij deze afspraak uw partner, een familielid of vriend(in) mee te nemen.

Patiëntenfolder en video mammacare

In onze patiëntenfolder ‘Centrum voor mammacare’ leest u meer over ons centrum en de onderzoeken die verricht kunnen worden.
Klik hier voor de folder over mammacare.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe het diagnostisch traject in ons centrum is opgezet.

Waar bent u naar op zoek?