Stomazorg

Deze site is bestemd voor stomadragers, mensen die een stoma krijgen én hun naasten. Het kan gaan om een stoma van de dikke darm, de dunne darm of van de urinewegen. Het krijgen van een stoma is een ingrijpende gebeurtenis voor u en uw directe omgeving, waarbij waarschijnlijk veel vragen naar boven komen. Om de informatie op deze site zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij uw informatiebehoefte, hebben een aantal professionals van Medisch Spectrum Twente deze site samen met de Nederlandse Stomavereniging ontwikkeld.

Op deze site vindt u onder meer informatie over de ziekenhuisopname en operatie waarbij u een stoma krijgt aangelegd. Ook leest u hier allerlei praktische informatie. Bijvoorbeeld over het verzorgen van uw stoma, sporten en op vakantie gaan met een stoma. De stomaverpleegkundige heeft een centrale rol in de begeleiding van u en uw naaste. Waaruit deze begeleiding bestaat en hoe u de stomaverpleegkundige kunt bereiken, leest u ook op deze site.

Het is goed u te realiseren dat uw persoonlijke situatie anders kan zijn dan beschreven. De informatie op deze website is bedoeld ter ondersteuning van de informatie die u mondeling en schriftelijk ontvangt van de zorgverleners in Medisch Spectrum Twente.

 

Actueel

Stoma - ervaring door patiënt
Meneer van Wateren leeft met een stoma: "Ik heb veel contact gehad met stomaverpleegkundige Janine. Ik kan haar altijd bellen als ik vragen heb."
Waar bent u naar op zoek?