Verloskamers

De verloskamerafdeling (Route H11) bestaan uit 8 verloskamers, waarvan er één gebruikt wordt voor de poliklinische bevallingen via de verloskundige.

De verloskamers zijn ruim opgezet en compleet uitgerust met alle benodigde technische apparatuur. Verder is er een slaapbank voor de partner, wifi, een eigen badkamer met douche, ontspanningsbad (om weeën op te vangen) en toilet en natuurlijk kan je tijden de weeën ook gebruik maken van een skippybal. Bevallen kan op bed, maar ook op de baarkruk of in het speciale bevalbad, uniek in de regio.

Badbevalling

Wil je in bad bevallen, dan is het belangrijk dat je dit vooraf bespreekt met je verloskundige. Deze manier van bevallen kan alleen tijdens een poliklinische bevalling.

Observatorium

Het Vrouw Kind Centrum beschikt ook over een observatorium met een echokamer en 2 kamers met elk 3 vliegtuigstoelen. Hier kunnen onderzoeken worden gedaan. Tevens is er een dagbehandelingskamer met 3 bedden.

Bevalling op medische indicatie

In principe verzorgt de arts-assistent of de klinisch verloskundige de bevalling, soms zal de co-assistent hierin begeleiden. Op indicatie (bijvoorbeeld in geval van een tweeling of een kunstverlossing) komt de gynaecoloog bij de bevalling. Dit is altijd de dienstdoende gynaecoloog. Tijdens de bevalling zijn er altijd één of twee verpleegkundigen aanwezig. Omdat wij een opleidingsziekenhuis zijn, werken wij ook met verpleegkundigen in opleiding en co-assistenten. Heb je hier bezwaar tegen, dan kun je dit vanzelfsprekend kenbaar maken. Wij streven ernaar dat je zoveel mogelijk dezelfde verpleegkundigen aan het bed krijgt.

Lees voor meer informatie ook de folder “Bevallen in het ziekenhuis”, met algemene informatie over bevallen in MST. Meer folders zijn te vinden bij Patiënteninformatiefolders.

Bezoek

Op de verloskamers wordt in principe geen bezoek toegelaten. Bezoek kan alleen in uitzonderlijke situaties en in overleg worden toegestaan.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina