Voor de bevalling

Als er een medische indicatie is, kun je voor zwangerschapsbegeleiding terecht in het Vrouw Kind Centrum. Je gaat dan regelmatig langs bij arts-assistenten, klinisch verloskundigen of gynaecologen. MST is een opleidingsziekenhuis waardoor je met diverse medewerkers in contact kunt komen. De gynaecoloog is altijd eindverantwoordelijk. Lopen jij en/of je baby extra risico rondom zwangerschap of bevalling? Dan bespreken wij je situatie regelmatig in ons perinataal overleg. Hierbij zijn alle specialismen in het Vrouw Kind Centrum betrokken. Samen met jou spreken we af wat we doen om de risico’s zoveel mogelijk te verkleinen. Alles voor de veiligheid van jou en je baby.

Prenataal diagnostische counseling
Het Vrouw Kind Centrum is gespecialiseerd in prenatale diagnostiek, zoals een vlokkentest, vruchtwaterpunctie, NIPT-test en echoscopie. Hiermee kun je meer te weten komen over eventuele aangeboren of erfelijke afwijkingen van je ongeboren baby. De gynaecoloog adviseert je hierover.

Thuismonitoring
Het kan zijn dat je tijdens je zwangerschap intensieve medische controle nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je een hoge bloeddruk hebt, de vliezen vroeg gebroken zijn of de baby in de buik minder is gaan groeien. Bij het Vrouw Kind Centrum hoef je dan niet altijd opgenomen te worden. De obstetrie-verpleegkundige komt naar je huis om een CTG te maken. Hiermee wordt de hartslag van je baby gemeten. De verpleegkundige komt indien nodig elke dag langs. Zo kun je zo lang mogelijk in je eigen vertrouwde omgeving blijven. De uitkomsten van de CTG worden besproken met de gynaecoloog. Je komt alleen één keer per week naar het ziekenhuis voor controle en overleg.

Speciale spreekuren
Sommige vrouwen bevinden zich in een speciale situatie, waardoor ze extra aandacht nodig hebben. Speciaal voor hen hebben we aparte spreekuren, waarbij vaak een extra specialist aanwezig is met de kennis die deze vrouwen nodig hebben. Denk aan spreekuren voor:

  • vrouwen met diabetes of schildklierafwijkingen (met internist);
  • vrouwen met een aangeboren hartafwijking (met cardioloog);
  • vrouwen met psychologische of psychiatrische problemen;
  • aangepaste begeleiding voor tieners die zwanger zijn.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina